En känsla som ska åtgärdas! Bild: lånat av winnipeg

En känsla som ska åtgärdas! Bild: lånat av winnipeg

Min Evighetsmaskin har fått gå på högtryck i tre veckor. 21 dagar med mycket socker, vin och desserter. Lägg till stress inför event, dålig sömn, mardrömmar och flängande hit och dit. Det är ett under att marknadsteamet håller sig friska. I och för sig så ser vi rätt hålögda, bleka och slitna ut sista dagen efter jobbperioden. Påsarna under ögonen går inte att sminka bort. Men glädjen över de lyckade arbetet är värt all slit. Och det eventuella pluffset som lagt sig som en airbag runt kroppen kan ju vara bra att ha om man ramlar när man springer i skogen…

Vad väntar nu?

Detta är fjärde året vi kör en tuff september med dubbla gigantiska event. De andra gångerna har jag någon vecka efter avslutat projekt fått finnar, munsår och torr hy. Som om all skit vill ut. Som om kroppen säger ”Du har inte varit snäll mot mig”. Och så är det – jag brukar känna mig som en container full med skräp, skräp som måste rensas.

Så vad gör jag åt det?

Jag har inlett en 10-dagarsutmaning med några vänner som var med och festade i Älvdalen i dagarna tre. Inget socker, godis, fikabröd eller alkohol de första tio dagarna i oktober. Själv tänker jag vända mig på rätt köl igen och köra månaden ut. Nu har jag tid att laga bra mat igen, tid att vila och återhämta mig, tid att bli pigg och träna. Oktober blir fin. Några drastiska snabbåtgärder har jag redan gjort

  • Peeling, rengörande toner och mjukgörande ansiktsmask för att behålla fin hy
  • Äter apelsiner, grapefrukt och citronvatten med färsk ingefära, kanske detta håller eventuella förkylningar och munsår på avstånd
  • Drar ner på arbetstempot rejält. Jobbar från en liten stuga i skogen.
  • Planerar in ett egopass (rolig träning) per dag, som INTE får prioriteras bort – kalendern är uppdaterad