Ultraveckan på Playitas 2014

Lite längre, lite lugnare – lite roligare. Allt fler får upp ögonen för att springa ultra, alltså längre än ett maraton. Men hur ska man egentligen träna för ett ultralopp? Och hur ser ultralöparens mentala träning ut? Häng med till Playitas Resort tillsammans med ultraprofilen Rune Larsson, bloggaren och wannabe-ultralöparen Petra Månström samt bloggaren och ultralöparen Maria Thomsen. 

Fantastiska Petra Månström i ett härligt löparmoment. Foto: Anna Norén

Fantastiska Petra Månström i ett härligt löparmoment. Foto: Anna Norén

Oavsett om du är rutinerad ultralöpare eller aldrig tidigare har sprungit ultralångt så är du varmt välkommen till Ultraveckan på Playitas 2014. Huvudledare för veckan är ingen mindre än en av svensk ultralöpnings absolut största profiler – Rune Larsson. Runes två sidekicks är inga mindre än Petra Månström (bloggare och journalist) Maria Thomsen, för de flesta känd som ”MarathonMia”. Tillsammans bildar de en oslagbar ledartrio för Ultraveckan.

Veckans innehåll

Under vår ultravecka på Playitas erbjuder vi ett spännande och varierat program bestående av träningspass och föreläsningar. Ön Fuerteventura är Kanarieöarnas näst största ö och bjuder på underbara stränder, ett dramatiskt vulkanlandskap och ett rikt djurliv. Klimatet är soligt och torrt men hettan är aldrig plågsam och det blåser alltid uppfriskande vindar vilket borgar för fantastiska löparupplevelser. Veckans höjdpunkt blir långpasset över sex mil – glöm för allt i världen inte kameran för det här blir något att skriva hem om. Du kommer få testa diverse övningar specifika för just ultralöpare. Under veckan kommer vi också att springa ett väglöst långpass på cirka tre mil i det exotiska landskapet. De morgnar som det inte står långpass på schemat väcker vi kroppen med en skön morgonjogg på dryga timmen. Vi kan garantera en fullmatad vecka med massor av skratt, ny kunskap och härlig träning i glada vänners lag.

Om ledarna

Rune Larsson sprang sitt första maraton bara 16 år gammal, men det var längre distanser som lockade mest. På hans meritlista finns bland annat en rodd över Atlanten och en löptur tvärs över USA. Dessutom har han tre segrar i Spartathlon, ett ultralopp över 246 kilometer där endast en tredjedel av alla startande tar sig i mål under maxtiden på 36 timmar. Runes träningsfilosofi är att det ska vara roligt att springa och att man ska träna på ett sådant sätt att man alltid ser fram emot nästa pass.

Petra Månström, tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar. Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Målet för 2014 är att genomföra bergsultramaratonet Swissalpine Marathon på 78 kilometer.

Maria Thomsen, för de flesta känd som ”MarathonMia”, är tjejen som slutade röka, gick ner 30 kilo och slog vad med sin bror om vem som var snabbast på maran. Hennes passion är de riktigt långa loppen och hon har bland annat som en av få svenska kvinnor tagit sig i mål på Spartathlondistansen, alltså 246 kilometer, under ultraloppet GAX Trans Scania. Dessutom kan hon stoltsera med att vara den enda kvinnan som har tagit hem segern i Fotrally, en utmaning utöver det vanliga där deltagarna går och går tills det bara är en person kvar.

Varmt välkommen!

Dagsprogram

Våra distanspass kommer främst att gå på grusvägar och stigar i vacker och dramatisk vulkanmiljö. Förbered dig på magiska exotiska löpmiljöer, hisnande utsikt och drömska vyer.
Programmet är anpassat för ankommande på måndag 10 nov och tisdag 11 nov. Programmet börjar på tisdag eftermiddag och avslutas på söndag kväll. Resterande tid hänvisar vi till Playitas ordinarie sportprogram. För att se hela programmet klicka här.