Min soppeuferi ser inga gränser. IgÃ¥r slängde jag ihop en ljuvlig soppa som jag skulle kunna leva pÃ¥. Näst efter lax och ägg dÃ¥. Och choklad. Äsch föresten – jag fortsätter utforska matlagningen…
Mustig Grönkålssoppa
(4 portioner)
500 gram fryst, hackad grönkål
2 gula lökar
1 kycklingbuljong + 5 dl vatten
250 gram creme fraiche
chiliflakes, salt och vitpeppar
Hacka och stek löken i olivolja tills den är mjuk häll i chiliflakes efter smak (tänk på att det kan bli rätt starkt). Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka upp och lägg i grönkålen. Låt det puttra några minuter och salta och peppra efter smak. Vänd ner en burk creme fraîche och håll soppan varm tills den ska serveras.
Servera med kokt ägg och gärna lite parmesanost grovt riven över.
Det ska absolut provas. Frågan är bara om det uppskattas av döttrar 🙂
Min Elin ääääälskar den. Man får inte sälja in saker för nyttigt bara 🙂