Min soppeuferi ser inga gränser. IgÃ¥r slängde jag ihop en ljuvlig soppa som jag skulle kunna leva pÃ¥. Näst efter lax och ägg dÃ¥. Och choklad. Äsch föresten – jag fortsätter utforska matlagningen…

Gott om järn i denna soppa! Foto: privat

Gott om järn i denna soppa! Foto: privat

Mustig Grönkålssoppa

(4 portioner)

500 gram fryst, hackad grönkål

2 gula lökar

1 kycklingbuljong + 5 dl vatten

250 gram creme fraiche

chiliflakes, salt och vitpeppar

Hacka och stek löken i olivolja tills den är mjuk häll i chiliflakes efter smak (tänk på att det kan bli rätt starkt). Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka upp och lägg i grönkålen. Låt det puttra några minuter och salta och peppra efter smak. Vänd ner en burk creme fraîche och håll soppan varm tills den ska serveras.

Servera med kokt ägg och gärna lite parmesanost grovt riven över.