Nästa helg är det dags för tävling. Fast jag ska ju se det som en del i träning inför Trans Pyrenéerna, således är jag i slutfasen på min tunga mängdperiod och har inte lagt in någon ”formtopp” (om det nu är möjligt i ett tredagarslopp?).

Jag kommer att samla ihop 152 km på en helg!

26, 44 & 82 km Sandsjöbacka Ultratrippel
The Ultra triple is a three day stage race, consisting of the friday night race, the 44 k race on Saturday and the 82 k race on Sunday. The start is common with the respective single stage races and the added results count as the overall result in the triple.

 

Sandsjöbacka ligger någonstans i närheten av Göteborg (fråga mig inte riktigt vart för jag saknar helt lokalsinne) och första tävlingen är 26 kilometer pannlampspass på fredagkvällen. Sedan ska jag fylla på med massa mat och sömn för att drämma till med Icebug Wintermarathon på 44 km på lördagen. Mer mat och mer sömn innan jag okristligt tidigt ska starta 82 kilometaren på söndag. Vilken tur att Jan-Erik ska med som både hittar och har lovat att hålla mig sällskap hela vägen.

Icebug DTS2L- BU Grip. Foto: privat

Icebug DTS2L- BU Grip. Foto: privat

Om kylan håller i sig gäller det att packa rätt prylar. Jag har köpt nya långdistansdobbskor – Icebugs DTS2L-BU Grip. Klickade hem dem via nätet och de visade sig vara lite för små – så nu hoppas jag att jag hinner få dem i rätt storlek så att jag har ett par att springa i på 82:an.