Ska man ta distansrekord ska man göra det med finess! Jag lät min adept Emma från Uppsala ta Västerbron 2 gånger på vår runda, allt för att hedra den och Stockholm Marathon dagen efter. Tog även dagen till ära en gammal Stockholm Marathon finisher tröja.

Utan filter något römosiga och suddiga efter en varm runda runt Kungsholmen. Jag och Emma. Foto: privat

Utan filter något römosiga och suddiga efter en varm runda runt Kungsholmen. Jag och Emma. Foto: privat

Emma har tränat (tränar) allt möjligt från ridning, akrobatik, poledance, militärträning och Argentinsk tango bara för att nämna några. Eftersom jag vet att hon kan springa 10 km och att hon kan köra 75 minuter militärträning, blev det första långa passet i löpning alltså 75 minuter. Detta skulle jag inte råda någon som vanligtvis kanske springer 30 minuter som mest. Det är viktigt att öka successivt och få med sig kroppen på det man utsätter den för.

Nu valde jag att visa Uppsalabon den traditionella Kungsholmen Runt, där vi med finess avslutade 75-minutaren med att springa över Västerbron och tillbaka till Rålambshovsparken. Jag försökte mig på lite sightseeing och visade de olika stadsdelarna, var man kan kajaka, SUP:a, utomhusgymma och var olika NMT-personligheter bor. Sån sightseeing som jag har kunskap om. När jag tittade ner mot vattnet från Snoilskyvägen såg jag den långa, platta båten ”Stockholm Sightseeing” och tänkte att jag kanske ska lära mig mer saker om min egen stad.