I helgen blev jag bjuden på hemgjort knäckebröd som visade sig vara glutenfritt. Eftersom jag skulle ha Världens Bästa Supporter-Kattis på middag (som är Glutenintollerant) så bakade jag såklart eget! Snabbt, enkelt och supergott.

Snabbt och supergott! Foto: privat

Snabbt och supergott! Foto: privat

Ingredienser

2 dl majsmjöl

1 dl sesamfrön

1 dl solroskärnor

½dl linfrön

½dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Blanda ihop alla ingredienser. Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över degen och tryck ut/kavla till ett tunt lager (se bild nedan). Ta bort de övre pappret och strö över flingsalt.

Grädda i ugn på 150 grader i ca 25 minuter.

Degen trycks ut med hjälp av ett bakplåtspapper. Från skåp till ugn på 10 minuter! Foto: privat

Degen trycks ut med hjälp av ett bakplåtspapper. Från skåp till ugn på 10 minuter! Foto: privat