>…Du som tränar så mycket!

Sant. Hur kan det gå till? Jag borde inte få träningsvärk. Jag borde dessutom vara hårdhudad efter all löpning och inte få de illröda skavsåren efter tränings BH’n, men det får jag. Jag har dessutom världens problem att bli av med blåsan på vänster pektå. Den är inte ivägen och gör inte ont. Men DEN ÄR DÄR. Blånageln på stortån ömmar också. Det kan jag leva med. Ont i fötterna som jag tvingar ner i pumps och löpardojjor. Det är en smärta jag kan ta, den hämmar mig inte.

Men mina ben!!! Hur mycket jag än tränar får jag grym träningsvärk av utfallssteg. Att köra BodyPump dagen efter var väl sisådär smart. Nu har jag en stenhård rumpa, alldeles för korta muskler på insida lår och ont i både fram och baksida lår. Jag kan inte sätta mig ner utan att stöna. Att stretcha är outhärdligt, allt känns för kort och stramar. Jag går som en tupp eller en äggsjuk höna, inte kvinnligt gung på höfterna, mer strutsigt bakåtsvusch. Som en salsadansös med de högklackade skorna bakofram. Det ser ut som jag tar ett steg fram och två tillbaks. Hur ska jag greja dagens 15 km med tempoökning?

Tanken var ju dessutom att spöa skiten ur mina syskon på lördag på Kungsholmen Halvmaraton, hur grejar jag det med två stockar till ben? Syskonens ”Vila-sig-iform” inställning känns såååå lockande.

Vilken tur att jag står på ett event hela dagen! Jag är snäll mot fötterna och har i alla fall låga skor på mig.

*********tillägg*************
Klarade 11,3 km igår trots stockar till ben på timmen, vilket ger en snittid på 5:19/km. Medelpuls 151. Hade jag kommit ner till 147 om jag kört 5:25-tempo? Frågan riktas till Masse och Nix. Jag saknar den magiska formeln.