Ibland är mina helger fullbokade, andra gånger är det tomt. En avbokning av min lördagsaktivitet med sent varsel innebar en lördag att fylla med det som faller mig in.

Startade med terränglöpning i Ursvik med Petra Månström

Petra och jag, glada och tacksamma att hälsporrarna höll sig långt ifrån känning. Foto: Petra Månström

Petra och jag, glada och tacksamma att hälsporrarna höll sig långt ifrån känning. Foto: Petra Månström

Vi åkte tillsammans i RallyMazdan från Kungsholmen till Ursvik tidigt i morse. Det snöade och var allmänt Månströmväder, vi sprang ju i snöstorm i Storulvån i midsomras och räds inte naturens krafter. Vi tog en skön terrängrunda i milspåret där det var snöpulsning på sina håll, men helt okej mjuk löpning med våra Icebugs – vilket var syftet då Petra har en ilsken hälsporre som bråkar. Jag och Petra pratar ofta relationer och livsviktigheter – idag blev det mycket snack om hur man som kvinnlig chef måste ta mer plats än en man och hur man uppfattas som bitchig när man säger ifrån, där mannen anses vara rak i sin kommunikation vid samma valda ord.

…och fortsatte i stadsmiljö med Anneli

Jag släppte av Petra på Kungsholmen och drog vidare svettig i löparmunderingen till Liljeholmen för att möta Anneli. Vi valde att springa 80 minuter pannbensbyggande runt Söder i slask, snömodd och ibland motvind. Viktiga samtal och utredning av känslor och upplevelser gör sig bäst i just sådant väder och jobbigt underlag. Vi avslutade med att prata resor och bröllop. Härliga grejer.

Sååå – nu återstår bara ett pass för dagen, jag har nämligen satt upp ett mål på antal träningstimmar från 25-31 januari för att samla på mig till Utmaningen.