De som säger att de inte har tid att träna har bara annan prioriteringsordning. Visst kan vissa dagar vara grymt tjåkade – men då handlar det om att effektivisera och planera.

 

Långt ifrån lagom lovade kartan!

Skramlade ihop 15m i denna terräng! Foto: privat

Skramlade ihop 15m i denna terräng! Foto: privat

Jag nappade på Sonny’s förfrågan på Facebook igår om att springa i Tumba-spåren vid Harbo mitt på dagen idag. Annars hade jag nog dammat och fejat bort möjligheten till grym terränglöpning i nysnö med trevligt sällskap.

Det var tusen saker som skulle fixas eftersom Min Stora Kärlek fyller år idag (och han sitter i skolbänken hela dagen). Då handlar det om att effektivisera. Ställde klockan på tidigt ZZZZZZZZZZZZZ. Fixade födelsedagsfrukost och passade på att baka chokladtårtbotten samtidigt. Efter frukost och vinke-vink-hejdå-till-skolan så förberedde jag 3kg Pulled pork. Det tar 10-15 minuter, sedan står den i ugnen 6-7 timmar och sköter sig själv. Klockan 9:00 var jag alltså klar med frukost, tårtbotten och mat. Sedan städning och fix på stan för att åka till Tumba.

Sonny och jag mitt i vintern! Foto: privat

Sonny och jag mitt i vintern! Foto: privat

Där fick vi oss en fantastisk kuperad runda med prat om  mat, ultra, barn, familjer och jobbiga backar. Det är roligt med nytt sällskap och nya platser. Spåret vi sprang brukar vara skidspår och jag hisnade ibland över hur läskigt det måste vara att åka utför backarna och hur det måste brinna i häcken av att ”klättra” upp för backarna. Branta och knixiga. Vi kom tillbaka till starten med 14,78 kilometer på Garmin och tog ett extravarv på parkeringsplatsen för att få ihop 15.

Hem till stan och fixade klart tårtan och resten till maten. Fetaostkräm, avokadokräm, ris, sallad och den fantastiskt goda Pulled Porken. Givetvis hade Silvio fixat en gigantisk fruktsallad också.

pulled pork