Jag förbereder kvällens chokladmousse. Den är gluten-, socker-, nöt och mjölkfri. Den blir absolut bäst om den får stå en dag och dra åt sig chokladsmaken, annars kan avokadosmaken ta över.
Chokladmousse
(4 portioner)
- 2 mogna avokado
- 0,5 – 1 dl kakao (beroende på hur chokladsugen du är)
- 2 msk honung
- 1,5 – 2 dl vatten
- ev 2 kärnfria dadlar
Mixa ihop allt med en stavmixer till en jämn chokladsmet. Häll upp i dessertskålar. Servera med riven mörk choklad och hallon, eller använd den som chokladkräm på en brownie, kladdkaka eller cupcakes.
Receptet har jag följt ur Ulrika Hoffers bok ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk”
Lät klart smaskigt, men jag skulle inte kalla den sockerfri…
Sant. Honung är ju socker. Men jag fuskar här och räknar bara raffinerat socker som dåligt för kroppen.
Mig lurar du inte, jag tror att du har rört ihop ett gäng Delicatobollar bara 😉 Kram, Geta
Precis Geta! Sprang med två bollar i handen i 8 km så de var kladdigt uppvärmda och redo för stavmixern 😉