Jag reser en del i tjänsten och idag är jag i Farnborough utanför London. Vis av erfarenhet vet jag att det är långt mellan frukost och lunch, samt att lunchen för det mesta blir trekantsmackor på kontoret. Med chips till. Och läsk. Eller i ”bästa” fall juice.

Jag laddade upp genom att äta äggröra, grekisk yoghurt och frukt till frukost. Toppade med skinka, ost och en stor kopp svart vatten kaffe. Sedan preppade jag min handväska med Bounce Balls, banan och ett äpple. Just in case. Tänk om jag skulle svälta ihjäl innan lunch klockan 13 – Engelsk tid. 14 svensk tid. Hjälp.

Energi i väskan. Survival kit. Foto: privat

Energi i väskan. Survival kit. Foto: privat

…och det funkade. Ett äpple och en powerball höll mig pigg och alert under förmiddagen.

Med öppet sinne gick jag till lunchrestaurangen bredvid kontoret. Och döm om min förvåning när de hade en salladsbar! Mackorna och chipsen var frivilliga. Det är första gången jag faktiskt äter en gemensam lunch med kollegorna som är nyttig och håller mig pigg resten av eftermiddagen!

Bönor, sallad, syrad vit/rödkål, tomat, homous, ägg, tonfisk, olja, frön och coleslaw. Foto: privat

Bönor, sallad, syrad vit/rödkål, tomat, homous, ägg, tonfisk, olja, frön och coleslaw. Foto: privat