Nästa års utmaning med att springa 898 kilometer över Pyrenéerna med 52900 höjdmeter öppnar upp för galen shopping av prylar. Eller rättare sagt – prylarna är avsevärt mycket viktigare än när jag ”bara” springer 25 mil med support.

Jag är kräsen när det gäller nya prylar. De får till exempel inte ha vilken färg som helst. Det måste vara snyggt! Jag är ingen marinblå tjej. Foto: privat

Jag är kräsen när det gäller nya prylar. De får till exempel inte ha vilken färg som helst. Det måste vara snyggt! Jag är ingen marinblå tjej. Foto: privat

Loppet är osupporterat men det kommer att finnas så kallade survival stations var 20-25:e mil där vi har våra drop bags. Detta innebär att vi måste bära med oss en hel del själva. Dessutom finns det vissa krav på utrustning:

 • sovsäck
 • regnkläder
 • varm jacka
 • minst 6000kcal i energi
 • vatten och vätskesystem för 2 liter (per 40k)
 • vattenreningstabletter (50 st Micropur)
 • överlevnadsfilt
 • visselpipa
 • pannlampor (2st)
 • ficklampa
 • fickkniv
 • extra batterier
 • 2 meter Elastoplast (vet jag inte ens vad det är)
 • ljusstavar
 • telefon

Jag planerar att packa minimalt och smart. Sakerna jag ska ha med mig måste vara lättvikts och av hög kvalitet. Jag testar prylar och energi för fulla muggar nu.