I det förra inlägget om obligatorisk utrusning till Trans Pyrenéerna visar jag en bild på en missnöjd Mia med en marinblå ryggsäck. Det är klart det är viktigt att det är färgmatchning och snyggt 😉

Jag har således införskaffat en ryggsäck som är snyggare. Och bättre.

Jag stod och valde mellan Ultimate Direction den marinblå på 30L, och OMM’s motsvarande storlek. När jag testade OMM-ryggsäcken så hamnade den för högt upp i nacken. Varför? Jo, för jag har antingen för kort rygg, eller för välpumpad cykelrumpa i brasiliansk putstil som skjuter upp ryggsäcken. Det går ju helt bort – det måste vara bekvämt. Den ryggsäcken som satt som en smäck var…

Ultimate Direction Fastback 20

Foto: skärmdump från Ultimate Direction

Foto: skärmdump från Ultimate Direction

Den här ryggsäcken är framtagen av en ultralöpare och tillhör serien ”signed”. Den är vattentät och har inte de traditionella midjebandet som kan skava och åka upp över höften och sitta obekvämt. Den är mer utformad som en väst. Jag provsprang med ryggsäcken och lassade i dator, träningsskor och ombyteskläder. Den vägde då 4 kilo och satt mycket bra.

Den är i och för sig bara 20L och jag behöver provpacka den med den obligatoriska utrustningen för att se om det blir den som får hänga med på äventyret.

Jag köpte min ryggsäck hos OL-specialisten på Kungsholmen. Bengt som driver affären är alltid engagerad och hjälper till. De har en onlineshop för er som inte bor i Stockholm. Såhär skriver de om ryggsäcken:

 

Och det bästa av allt. Den matchar IF Linnéas tävlingskläder perfekt!

Foto: IF Linnéa

Foto: IF Linnéa