Jag hinner inte mer än posta inlägget om att jag inte har något nytt lopp inplanerat förrän nästa utmaning dimper ner i mailboxen.

Jag sitter på flyget på väg till New York, har blivit uppgraderad och njuter av benutrymme och gratis wi-fi. Det plingar till på Messanger och Stefan skickar…

Grattis Mia! Du vann en plats till Marathon des Sables i Peru!

Ny utmaning! Jag ska till Marathon des Sables i Peru!

By Madeleine Deaton – The sand dunes of Huacachina, via Wikimedia

Först trodde jag att han drev med mig. Jag visste att 10 platser skulle lottas ut bland deltagarna från Fuerteventura, och jag hade dessutom sagt till Kristina att jag kände på mig att jag skulle vinna en plats. Internet på planet var segt så jag hade ingen möjlighet att komma fram till informationen hos MdS. Men det visade sig vara sant. Att jag vunnit en plats till Peru. Loppet är 250 kilometer fördelat på 6 dagar. Allt gick sedan i en rasande fart. Jag får tävla för Apollosports som sponsrar mig med resa, min chef gav mig ledigt trots att jag inte har semester kvar och plötsligt är allt registrerat, bokat, fixat och ordnat. Och jag som bara skulle till New York och partaja loss en helg. Kontraster.

39 dagar kvar. Och jag ska dit. 250 km och otaliga sandkorn.