>Hmmm det planerade blir inte alltid genomfört.

Igår när jag kom till hotellet var jag stelfrusen. Det hade dessutom hunnit bli mörkt ute. Riktigt mörkt. Jag körde lite rehabträning på hotellrummet istället för den tänkta löpningen, tog en varm dusch och hängde med 2 kollegor på finrestaurang där de serverade grymma biffar. Ställde således klockan tidigt.
>Tidig före-frukost-löpning
Dressade upp mig i IF Linnéastassen och drog på mig mina älskade, gamla Asics DS Trainer (kära tomten jag önskar mig ett par nya i julklapp!). Tog mig ut på industriområdets gator och sprang rakt fram. Detta är det enda sättet för mig att inte komma vilse. Passerade stora, fina villor, en klädesbutik med banlonkläder och nylonbyxor för att springa vidare in i ett nybyggt bostadsområde. Då tog vägen slut, det var bara att vända och låta vägen ta mig tillbaka. Nu hade solen börjat gå upp och jag suktade efter något annat än kullersten och asfalt. Det finns så många skogar kring industriområdet och jag tänkte testa en tur i en av dem.

Det visade sig vara helt fel. Jag tog in på en uppkörd väg mellan granar och snår, fastnade i taggiga buskar och sprang så gott det gick över stockar och sten. Som tur är var det flackt. Efter ungefär 3 minuters löpning kom jag ut ur skogen och står mitt framför mitt företags ingång. Hade tagit den minsta skogsdungen i närheten och min hjärna trodde faktiskt att jag var på helt andra sidan mitt hotell. Nu tog jag i alla fall ett ärevarv runt kontorskomplexen och sprang det snabbaste jag kunde tillbaka för att få lite frukost i magen. Eller förexten – jag sprang snabbt utifall att någon kollega skulle kolla ut genom fönstret, ville ju stajla lite!

Detta träningspass klassas som Lätt distanslöpning:
Längd: 8,13 km
Tid: 43:47 minuter
Snitt: 5:23/km
Snittpuls: 166 /max 244 -(yeah right!)
Långsammaste tempot (ej hel km): 8:13 min/km (i snåren?)
Snabbaste tempot (ej hel km): 3:49/km (nära-frukost-upplevelse på slutet)

Hade inte ont i knät någon gång under löpningen. Inte heller ont i skinkan. Det här kan nog bli något ska ni se! Skönt komma-igång-pass. Imorgon bitti får jag sällskap av en kollega och sparar mitt kvalitetspass till jag kommer hem på torsdag.

Vad har ni tränat idag?

***************************