>>Mitt Stockholm maraton - Förberedelser

Dan före marathon tog jag ledigt. Jag hängde med Karin och var barnvakt åt Linnéa 6år. Vi hade en supertrevlig dag med Sushi, glass från Kungsholmens glassfabrik på Pipersgatam och många, långa promenader.
Vi åkte till Östermalms IP och hämtade våra nummerlappar, fixade fika och hade picnic. Bröderna Coach Allan och Coach Nisse skulle komma med IF Linnéas tävlingströjor mellan 18-19.30… Karin tippade på 18.15 – och hon tippade rätt. Men coacherna såg inte vårt försök till uppmärksamhet utan stegrade rätt in i nummerlappsutdelningen. Suck. Vi fick vänta ytterligare en halvtimma och Linnéa ville hem till mig och äta middag och baka.

Vi fick till slut de fantastiskt vackra tävlingströjorna! Linnéa och jag for hem och åt middag (laddade med lax och Quinoa) och pysslade lite (läs: Tillverkade den fina Marathon MIA kepsen). Klockan blev så mycket så vi fick skjuta upp bakningen till ett senare tillfälle!

Jag körde hem tjejen vid halv tiotiden, levererade en kall skumpa till min mamma som hon skulle servera på ÖIP vid 18-tiden på maratondagen. Åkte hem och glömde bort att jogga ut stockarna ur benen (okej – jag samlade ihop över 22.000 steg när jag promenerade med Karin och Linnéa). Fick samtal från min dotter om önskad förlängd utevistelse (händer det er?). Jag gick med på 23.30, om de lovade att komma hem och vara tysta och inte störa min maratonsömn…

På vår gård hade de världens fest… Jag pluggade i mina nyinköpta öronproppar och gick och lade mig. Slocknade när Elin och Kajsa kom hem strax före 23.30 och sov som en bejbi till 07.00. Länge leve öronproppar! Det ska jag testa fler gånger. Tog en jobbig Agatha Christie bok och somnade om efter en sida.

Sen gjorde jag alla för dagens viktiga förberedelser inför maraton:

Jag fixade det sista till Elins klass Loppmarknad
Åt en grym grötfrukost med ägg och extra macka
Åkte till S:t Eriksplan med loppis-prylar och hembakad kladdkaka
Hem och kollade bloggen

Sen hände något som inte var så kul. Två timmar före start blev jag överkörd av en ångvält…