>… skrattade Bruno när jag satte vänsterfoten i det gyttjiga diket.

Det var ju en kul start på veckan. Glömma stövlarna hemma och gegga ner träningsdojjan. Nordic Military’s Prova-på-pass med Peter i morse var… knäckande. Hela kroppen kändes seg och mina ben svarade inte på en enda explosiv övning. Mina gamla, slitna Asics med glatta sulor gjorde att jag hela tiden gled i det hala, gyttjiga gräset. Det blev mycket kondition med hopp över bäcken bärandes på bildäck – löpning på en bana däremellan. Upp och ned. Upp och ned. Upphopp och armhävningar – rush över diket där det var brant.

34 stycken var i alla fall där och kämpade i svinottan. För idag kändes det verkligen att klockan ställts fram. Jag halvsov vid DN i morse och brydde mig inte ens om att kolla på korsordet… sippade på kaffet och hoppades på att piggna till. Jag vaknade faktiskt inte alls under passet. Jag körde bara.

Polis-Peter är en toppeninstruktör och kör mycket kondition, det är precis det jag behöver… eller rättare sagt – när jag genomled löpningen så tänkte jag ”Extra kilometer till vinst över Pertti, extra kilometer till vinst över Pertti”. På något sätt stod jag ut, genomled, genomförde och hade vips lagt 67 minuter träning till statistiken. Han pratade lite om kost och att man ska tänka på vad man stoppar i sig efter träning. Det satt ju klockrent eftersom jag gav Evelina några vaniljbullar före träningen och tagit med mig en morotstårta att äta på jobbet…

I omkädningsrummet tyckte Sivan att jag var toksnygg med tajta jeans, kostymväst, kavaj och en plastpåse om vänsterfoten i den geggiga gympaskon… ”Fast du kan väl välja andra skor på fredag när vi ska ut och festa?”

Tur att jag kör bil till jobbet och har extraskor där – Sussie hann se mig och kommenterade prasslandet med ”Är du uteliggare egentligen? Är det därför du alltid släpar runt på en stor väska?” Jag var för trött för att svara. Jag har nämligen knappt 2 dagar på mig att vinna kilometerjakten i mars…. och jag är såååå trött. Fokus nu. Sen vila. VILA.

**********************************************