>

Bara för att jag har mycket att göra betyder det inte att jag måste stressa ihjäl. Dessutom har jag inte ett dugg tråkigt i mitt hektiska liv just nu. Jag väljer att tanka energi ur positiva energikällor. En av de positiva källorna är IF Linnéa.

>Lycka, glädje och harmoniFärgglad i gult och rosa i febrarislasket

Idag var det Allan och jag som höll i passet. Löpskolning / Löpteknik / Koordinationslopp och styrka stod på programmet. Två nya hade hittat till klubben – vi växer och blir större!

Vi tog den vanliga uppvärmningsrundan från Zinkensdamm mot Eriksdalsbadet, ner mot vattnet och via Tanto till vår backe. Vi var indelade i två grupper: En som höll skaplig fart och en som höll maklig fart. Det tjattras rejält om allt möjligt under uppvärmningen så plötsligt är vi framme vid vår backe. Där körde vi lite tågång, höga knän och indianhopp. Hela tiden fokus på att hållningen ska vara hög, höften fram, hakan upp – pendla med armarna, upp på tå.

Vår backe var fint plogad så vi kunde inta låta bli att köra några backintervaller. Mitt gäng körde 3 rätt långa backar med fokus på teknik igen. Inte fart. Bara teknik. Rak hållning, luta sig lite fram som en backhoppare, ner med axlar, upp med blicken, fram med höften. Trippa på tå, öka frekvensen, uppåt-framåt. Hjälp till med armarna. Eftersom det är tidigt på säsongen uppmanade vi våra löpare att öva teknik snarare än snabbhet. Jag tror att det är bra att inte alltid bara köra järnet utan justera och rätta till. Förbättra och förenkla. På tillbakavägen körde vi koordinationslopp, eller stegringslopp egentligen, mellan lyktstolpar. Börja långsamt mellan två, öka farten mellan nästa två, öka rejält sen och spurta mellan de sista två stolparna.

>Lycka, glädje och harmoniFärgglada gaiters att lysa upp löprundan med.

Småjogg tillbaka till Zinken där vi tog oss upp på läktarna och körde 2*20 armhävningar, 2*20 tricepsdips, tåhävningar, höftävningar och statisk planka.

Jag som har mängdvecka fick tacka nej till skjutsen hem och tog mig löpandes över Västerbron. Det har gått 4 dagar på veckan och jag har hunnit med 5 träningspass av 9, ligger i fas med jobbet (typ 10-12 timmar kvar och ända till söndag på mig!), har hunnit fira två födelsedagar och varit ute och ätit sushi med tokgoda vänner. Just nu känns det som att allt jag gör är skitkul. Men så mår jag som bäst när jag har mycket att göra. Jag känner verkligen lycka, glädje och harmoni.