Det finns mängder av löparstrumpor och de jag gillar bäst är från GoCoCo. Jag har ingen direkt fotsvett och gillar att fötterna känns svala. Jag vill inte ha strumpor eller skor som gör fötterna varma. Den absolut bästa kombon hittills i detta fall har varit Adidas Adizero Tempo och de tunna kompressionsstrumporna från just GoCoCo.

Påfyllning i strumplådan. Foto: privat

Påfyllning i strumplådan. Foto: privat

Med tanke på hur varmt det har varit har jag inte varit direkt sugen på att dra på mig långa kompressionsstrumpor, varpå jag beställde ett gäng nya korta strumpor förra veckan. Kanske att jag kommer att ha den tunna, luftigare varianten låg strumpa (längst till vänster på bilden) som passar bra till de turkosa Hoka One One som jag ska tävla i.

En annan sak som är viktig för mig när det gäller strumpor är hur sömmarna ligger. GoCoCo är perfekt formade efter mina fötter och ingenting skaver någonstans. Det ”ludd” som finns inne i strumpan är som mjuk bomull och skaver inte. Mest av allt önskar jag mig svalt väder i Skåne så jag får dra på mig de höga kompressionsstumporna då jag vet att jag svullnar rejält om benen.