Igår gick Stockholm Ultra 50, 75 och 100 kilometer i Stockholm. Det var tredje året i rad som tävlingen gick och varje gång har det varit riktigt varmt. Coach Ken skulle springa 100 kilometer och vilje persa från föregående års 8:37. Jag skulle langa Vitargo och Cola.

Mycket nöjd Ken efter loppet. Han fick kriga andra halvan och gjorde det galant! Foto: privat

Mycket nöjd Ken efter loppet. Han fick kriga andra halvan och gjorde det galant! Foto: privat

Min adept Kim ville förbättra sin tid på 50 kilometer och min nya adept Johan ville överleva. Alla tre nådde sina mål. Kim knep femteplatsen på den fantastiska tiden 4:35:51. Ken gjorde 8:33:21. Och Johan kom i mål, överlevde och har grejat 100 kilometer för första gången i sitt liv.

Det är mycket ultra nu.

Inspiration och motivation

Bäst i världen på en massa grejer och innehavare av det Nordiska rekordet på 24-timmars. Foto: privat

Bäst i världen på en massa grejer och innehavare av det Nordiska rekordet på 24-timmars. Foto: privat

Jag höll sällskap med flerfaldiga medaljörskan Maria Jansson som supporter. Vi  snackade igenom det mesta om träning, upplägg, brutna lopp och om energi. Jag fick tips om gel med chiafrön som bas och som är ekologiska. Passar mina tankar kring energi perfekt så jag stod och onlineshoppade på plats. Jag är duktig på att spendera pengar inför lopp.