>I dubbel bemärkelse!

Distans 1
Lördagens laddning inför söndagens Tjejmil blev Afrikansk dans och core med LillaDuktig. När vi stretchade efter coren frågade instruktören om någon skulle springa Tjejmilen. Jag tillkännagav mig och hon berättade då för alla att hon hade ”tänkt springa Midnattsloppet” men att det aldrig blev av att löparträna… nu frågade hon mig om jag skulle pastaladda? Där står jag och stretchar ut min höftböjare och tankarna far runt i huvudet. Milen för mig är ju ett träningspass, jag hade mest ångest för att jag inte fick något långpass denna helg. Men helt uppenbart är milen för instruktören något ofattbart långt, som hon inte ens hann träna till under sommaren. Vad svarar man? Jag är så inne i mina långpass, halv- och helmaror…ultror att milen plötsligt blivit ”en-före-frukost-grej”. Jag kommer ihåg hur stolt jag var när jag kunde springa 2,5 km på raken utan att stanna, då kändes en mil jättelångt. Men det var ju ett tag sedan. Nä – mer distans Mia, landa i verkligheten. Alla är inte som du.

Distans 2
Tjejmilen. En mil. Tiotusenmeter. OK, bara att springa. Millopp brukar kännas helt fruktansvärda. Antingen brukar jag disponera loppet fel eller så är laddningen knas. Denna gång stämde dock allt. Mentalt är millopp kämpigare än maror, det är inte tillräckligt långt för att jag mentalt ska behöva ladda, och det är inte tillräckligt kort för att jag ska ge järnet från början. Liksom alla andra millopp jag deltagit i kände jag direkt när jag kom över mållinjen att jag aldrig mer ska tävla på milen. Ge mig längre distanser! Ok. efter några minuter kändes det ok igen! Jag kommer förmodligen köra fler millopp. Men lyckan efter ett långlopp infinner sig aldrig på milen för mig. Endast löparglädjen med mina klubbkamrater och medlöpare.

>Lite distans tack!Så här glad blir man av PB. Bild tagen av vackra Funrun.

Kortis om Tjejmilen
Positivt och kul:

* Löparhejarklacken Helena, Funrun och Catti

* Privata hejarklacken Oliver, mamma, P-A

* Bonushejning från TSM-Martin, Masse, Nix, Fredrik och Hugo

* Medtävlarhejning från Andréa

* sms-lycka till från Karin och LillaDuktig

* Cattis startbevis i startgrupp 1 så jag slapp använda armbågar och fula ord.

* Mitt PB: 47:48 (plats 452)

* Rebeccas PB: 40:14 (41:a), Linns PB: 45:40 (255:a), Tones officiella PB: 48:15 (508:a), Josefins PB 1:04:35 (6113:e).

Negativt:

* min inställning till jippot