Välkommen till en löparhelg med fokus på teknik.

tylo

Tränar du till Göteborgsvarvet eller Stockholm Marathon? Då är detta löparläger med fokus på teknik och distans något för dig. Lägret passar dig som är nybörjare lika bra som dig som är en mer erfaren löpare.  Ska du inte springa något lopp alls men ändå vill ha en skön vårstart – är detta en perfekt start!

Njut av gemenskap, löpning och avkopplande spa. Löpningen sker nära havet i inspirerande miljö. Lägret ligger helt rätt i tiden för Göteborgsvarvet och Stockholm Maraton då vi kör ett gemensamt långpass på söndagen. Vill du inte springa så långt finns det kortare alternativ. Olika farter och distanser erbjuds med erfarna löpare och instruktörer.
Instruktör Maria Thomsen  (MarathonMia – men HEJ! Det är ju jag!) är utbildad löpcoach och själv ultralöpare. Hon är en inspirerande och energigivande person som bland annat har fullföljt Sveriges längsta lopp, GAX Trans Scania som mäter 246 kilometer.

Pris

Lilla Spa & Nöjespaketet – Boende, frukostbuffé, Löparhelgens program, supé och tillgång till spa, gym och alla träningspass. Pris från 1 945 kr/person, del i dubbelrum.

Stora Spa & Nöjespaketet – Boende, två frukostbufféer, en lunch, Löparhelgens program, två supéer och tillgång till spa, gym och alla träningspass. Pris från 3 245 kr/person, del i dubbelrum.

Boka eller läs mer här.

Ring 035-305 05 eller maila bokning@tylosand.se

Helgens innehåll

Löpskola/Teknikträning: Här går vi igenom löpsteg, hållning och andning. Du får lära dig skillnaden mellan ett rullande och spänstigt löpsteg. Vi visar teknik i upp- och nerförsbacke.

Program

Fredag

15.00 – Incheck
16.00 – Hej och välkommen. Vi inleder helgen med lite löpning. Avslutas med smoothie.
18.00 – En inspirationsföreläsning med MarathonMia: Från storrökande tv-tittare till ultramaratonlöpare.

19.00 – Gemensam middag

Lördag

07.30 – Morgonjogg 30 min

08.30 – Stor energigivande frukostbuffé

10.00 – Löpskola, teknikträning (hitta ditt löpsteg) 75 min 20-25 personer/grupp. Växlar med kiropraktorföreläsning.

13.00 – Lunch

15.30 – Intervallpass. Backintervaller. Avslutas med energigivande smoothie.

18.30 – Kostföreläsning med Sandt.

19.30 – Gemensam middag

Söndag

09.00 – 11.30 – Långdistans: 15, 20 alt 25 km löpning i olika farter

12.30 – Lunchföreläsning om träningsupplägg och hejdå

Kostföreläsning med Sandt.

Helgens kostföreläsning handlar om hur du kan stärka ditt immunförsvar och förbättra din prestation genom rätt kost. Vad är det som påverkar vår hälsa och varför? Hur undviker man fällorna och vad kan gluten och mjölk göra med våra kroppar? Sofia är lic. kostrådgivare och delägare till SandT AB (Sofia and Tessan). De jobbar med hälsa inriktat på en gluten- och mjölkfri kost och det gör de med entusiasm och kärlek till detta omdiskuterade ämne. Det blir allt vanligare att man upptäcker gluten- och mjölkallergi, både hos barn och vuxna,  men även de som av egen vilja väljer bort gluten och mjölk till fördel för deras hälsa blir allt fler. SandT bildades 2012 då  Sofia och Tessan beslutade sig för att tillsammans satsa fullt ut på att hjälpa och inspirera andra till ett hälsosamt liv. Dieter är inget för SandT,  de satsar på en hållbar livsstil.

Föreläsningens innehåll

• Diet eller livsstil?
• Gluten och mjölk – vad det gör med kroppen och varför man bör dra ner på dessa.
• God tarmhälsa – starkt immunförsvar
• Träning för ökad hälsa och prestation.
Vi serverar en smoothie och vitaminshot till alla som deltar, och du får med dig recept och tips på vägen.
Kiropraktorföreläsning om hur du håller dig skadefri som löpare. Boka individuell genomgång för bara 150 kr/person i samband med lägret.