Nu är jag på väg till Petra Månströms bokrelease party. Jag har förstås läst den och snabbrecencerat den här.

Samtidigt släpps även Anders Szalkais bok och festen hålls på Löplabbet. Total Löplycka alltså. Jag läser rätt mycket böcker om löpning och förkovrar mig i olika upplägg, tankar och träningsstilar. Jag brukar dela in dem i ”Motivationshöjare” där man vill ut och springa och ta sig över sin träskel, ”Fakta” där jag lär mig om upplägg och kan använda till mina adepter. Ingen av mina löpare har samma upplägg även om mina grundtankar om träning alltid är basen, ”Underhållning” som till exempel Martina Haags ”Heja Heja” och till en viss del ”Born to Run” (som även hamnar under Motivation).

Petra Månströms bok hamnar under ”Motivation och Inspiration”. En perfekt bok att ge bort till någon man vill ha med på ett lopp, någon som precis ska börja springa, eller bara visa att det inte är så himla svårt.

Anders Szalkais bok ska jag köpa på plats. Jag följde hans schema de två första maratonen jag sprang – sedan ändrades min filosofi på farten på långpassen och jag började springa 40 sekunder långsammare/km, vilket passade mig väl och jag sprang därmed 20 minuter snabbare på tävling. Men Anders har många andra bra förklaringar och upplägg så det ska bli kul att läsa hans bok.