Äntligen.

Det är inte bara loppet som har lockat. Jag har jobbat för mycket. Igen. När jag drar igång jobbmotorn har jag svårt att stoppa den (the Story of a single), men jag har blivit bättre på att inte vara i total kontroll. Släppa projekt åt andra och delegera till dem som inte har lika mycket att göra på jobbet eller som kanske till och med gör det bättre. Framgång föder framgång och de senaste veckornas event på jobbet gav mersmak och adrenalin. Ny projekt kickas igång innan vi i teamet hinner glädjas åt det som precis varit. Kombinera detta med att vakna klockan 4 ena natten, och kolla om jag har missat något på den-obligatoriska-utrustningslistan, för att nästa natt vakna lika tidigt och tro att jag missat en deadline. Inte bra. Känner igen tendensen och drar i handbromsen. Lyfter blicken och loggar ut.

Lämnar betongen mot vulkanö och sand

Foto: Daniel Gual

Det skönaste med att slänga sig ut i ett äventyr är den totala bortkopplingen av affärsbeslut och livet i stort. Nu är jag utloggad. Att bara vara mitt i löpningen och pausa från hjärnarbete är mumma för själen. Det fysiska blir min mentala vila och jag låter tankarna virvla fritt. Det fysiska får mig att känna mig levande.

Solo. Ensam. Zip Allena.

För första gången ska jag springa ett lopp utomlands själv. Jag reser inte med någon och jag är ensam med mina tankar och upplevelser. Detta är min egotripp. Jag är så tacksam att Apollosports gav mig den här möjligheten att springa loppet. Såhär ser planen ut:

Söndag: Flyg från Köpenhamn till Fuerteventura och Playitas. En övernattning på hotellet där jag packar om min ryggsäck med mat, vätskeersättning, magnesium i rätt doser och vilar.

Måndag: Transport till La Pared. Incheckning hos tävlingsledningen och koll av saker, hälsodeklaration & EKG samt ta emot roadbook. Lunch med löparna och därefter 7 km promenad till Bivouac (basläger). Här blir vi tilldelade varsitt tält och får en dunk med 5 liter vatten som ska räcka första kvällen och hela första loppdagen. Race briefing och gemensam middag i lägret. Tack och godnatt.

Tisdag: Raceday! När solen går upp startar min självsupportade tävling. All mat jag äter är den jag har med mig själv. Jag får inte ta emot något från någon annan. Min ryggsäck måste väga minst 5kg när jag startar (utan vatten) och jag behöver ha vätskesystem för 2 liter. Jag har två 7 deciliters hårda flaskor och 2x4dl mjuka flaskor. Jag har valt att ha Perpetuem i de hårda flaskorna för det är dumt att bära vikt utan näring. De mjuka flaskorna har jag BCAA-pulver i.

  • Första dagens etapp: 30 km
  • Tid på mig att klara distansen: 10h
Lämnar betongen mot vulkanö och sand

Energi. Foto: privat

Onsdag: Andra tävlingsdagen. Eftersom jag inte vet hur banan är dragen i skrivandets stund så kan jag inte säga om jag kommer att greja etappen innan middag eller om jag kommer att springa i mörker. Eftersom man har rätt lång tid på sig på denna etapp anar jag att det blir till att ta sig över berg. Inte min starka sida – men jag ser fram emot utmaningen.

  • Andra och tredje dagens etapp: 60 km
  • Tid på mig att klara distansen: 28h

Mellan etapperna möts vi vid bivouac/basläger och tillagar vår mat och sover i våra tält. Jag har valt att ta med mig ett liggunderlag på 245gram eftersom jag vill sova gott. Maten jag har valt är 5 rätter frystorkat som jag häller kokande vatten på. Det finns inte el eller tillgång till kokande vatten så jag har köpt en liten Esbit-spis (fotar och lägger ut senare) som jag ska fixa hett vatten till mat och kaffe på. Däremellan äter jag powerbars, nötter och jordnötssmör. För säkerhets skull slängde jag i några gel. Minimikravet är 2000 kalorier per dag. Det käkar jag lätt.

Fredag: Sista och fjärde dagen med etapp tre. Nu är det bara att ta sig i mål. Jag såg på något foto att målgången skulle vara på Playitas, så i mitt huvud har jag visualiserat när jag kommer springande med en ryggsäck som är lite lättare på grund av uppäten mat, och ett stort leende i ansiktet. Jag har lovat Petra att ta en drink i strandbaren och skicka foto. Det är min målbild – inte nödvändigtvis målfotot, men min mentala bild. Kvällsarrangemang med medtävlande och sista natten i tält.

  • Dagens etapp: 30-35 km
  • Tid jag har på mig: 10h

Lördag: Vila, fixa till solbrännan och sova på hotell.

Söndag: Hemfärd och påkoppling av hjärna. Behålla känslan länge länge från upplevelsen.