Jag är i Oslo och jobbar. Givetvis fick jag en löparinbjudan av min kollega Inger som tog mig på en helvetesrunda där ingenting var flackt.

Dit upp ska vi! Till toppen! Foto: privat

Dit upp ska vi! Till toppen! Foto: privat

Vi tog en sightseeingtur i löparskor

Vi lämnade Ingers lägenhet som ligger högt uppe i Oslo, och jag tänkte i mitt stilla sinne ”hur ska vi orka springa upp hit igen?” Det var ingenting mot vad jag skulle få erfara. Hon tog med mig till Ekebergparken. Det lutade brant hela vägen upp, så vi gjorde små sevärdhetsstopp på vägen. Vi kollade in en staty, en fin restaurang, mer konstverk och vackra villor.

Jag och en statyett föreställande en kvinna med två (löpar)flätor och en svans som skymtade under kjolen. En liten hondjävul... Själv brukar jag få horn. Foto: privat

Jag och en statyett föreställande en kvinna med två (löpar)flätor och en svans som skymtade under kjolen. En liten hondjävul… Själv brukar jag få horn. Foto: privat

Backarna var riktigt tuffa och det var en hel del löpare som letat sig dit. Inte undra på att Norska skidåkare har starka lår. Det finns oceaner av löparmöjligheter i Oslo med omnejd. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva nya ställen genom sightseeing i joggingskorna.

Riktigt branta backar som en del löpare gick uppför. Foto: privat

Riktigt branta backar som en del löpare gick uppför. Foto: privat

Dagens pass blev dryga 7 kilometer där några av kilometrarna gick spikrakt uppför. Bra backträning och fantastisk utsikt.