Det är kul att ha kompisar som är galna och söker utmaningar. Magnus är en sån. För något år sedan var vi på fest och då lovade han att springa långlopp med mig någon gång, sånt som kan trilla över ens läppar med lite alkohol i kroppen. Nu var vi på fest igen och samma löfte fälldes. Denna gång har han gjort slag i saken och anmält sig till Växjö 12-timmars med mig. Sedan ringde han och sa ”Hjälp mig”.

Blev upphämtad av Magnus i min favoritbil Mazda Miata - var sugen på att skippa löpningen och bara cruisa. Foto: privat

Blev upphämtad av Magnus i min favoritbil Mazda Miata – var sugen på att skippa löpningen och bara cruisa. Foto: privat

Det är bara det att han har sprungit en mil som max tidigare

Jan-Erik och Magnus i stor koncentration över Västerbron. Foto: privat

Jan-Erik och Magnus i stor koncentration över Västerbron. Foto: privat

Loppet går den 12 december och det kommer att bli en häftig utmaning. Dags att börja träna då! Den största utmaningen är ju att få ner killens tempo! Han är militärinstruktör, spelar innebandy, fotboll och tennis. Han är snabb i vändningarna och sprintar som en gasell. Hela skallen är inställd på att jaga och förflytta sig så snabbt som  möjligt. Förvisso – han kan sprinta på den drygt 200 meter långa banan och vila emellan, typ som ett tolv timmar långt intervallpass.

Börjar med ett långpass

15 galenpannor på väg till Artipelag. Foto: privat

15 galenpannor på väg till Artipelag. Foto: privat

Jag bjöd med Magnus på KultuRUNdan som Cecilia Petterson ordnade igår. Att springa från Kristineberg till Artipelag i Gustavsberg, en sträcka på drygt tre mil. Jag tänkte att jag kör så långt han orkar så får vi väl hoppa av och ta bussen. Och bussen tog vi, från Artipelag. Han grejade hela distansen och tredubblade sitt distansrekord. Håller han den sviten så blir det ju 9 mil nästa gång ;

Jag är grymt imponerad!

Magnus är stolt och jag grinar illa. Framme i Artipelag efter 3:25h Foto: Magnus Degen

Magnus är stolt och jag grinar illa. Framme i Artipelag efter 3:25h Foto: Magnus Degen

Att springa drygt 3 mil på asfalt som första långpass kräver sitt pannben. Det visade han att han hade. Nu ska det bara tränas lite smart och 12-timmars kommer att funka – målet får ju vara att vara i rörelse hela tiden. Går han i 5km/h så kommer han sex mil. Hursomhelst så heter tävlingen i Växjö ”Personliga Rekordens Tävling” vilket innebär att om han klår 31,6 km så har han persat. Helt överkomligt.

Galet kul att köra snygg cab! Foto: privat

Galet kul att köra snygg cab! Foto: privat