Det finns ett berg en bra bit utanför stan. Inte ett sånt berg jag kan åka skidor i, utan ett berg med en fin utsiktsplats. På det berget vid utsiktsplatsen finns det en liten tallruska där det hänger en vatten- och vindtät påse med en bok och en penna i. Där skriver människor om sina tankar och känslor. En häftig upplevelse att ta del av. Eller vara en del av. Som att prata med berget, eller berget pratar med dig – en mer rogivande plats är svår att finna.

Foto: lånat från traningsevent.se

Foto: lånat från traningsevent.se

När jag sist var på det berget, efter en tur i skogen, skrev jag i boken ”Jag lovar att vara mer i skogen för där mår jag bra”. Eller något sådant. Och det är så lätt att lova, och så lätt att strunta i att hålla löftet till sig själv. Jag har i alla fall gjort det. Häromdagen när det kändes kaos på jobbet slängde jag på mig löparkläderna och tog mig ut i Ursviksskogen. Jag insöp doften och fågelkvitter i 45 minuter tills jag kände ro i själen igen. Jag hade kunnat springa där i timmar, men har ju fortfarande lojalitet till arbetet och tog mig tillbaka. Gladare i sinnet och redo för att ställa kaos till ordning.

Att önska göra saker som jag mår bra av ska inte stanna som önskemål. Att tro att det ska gå att bo i storstaden och spontant ta sig ut i skogar blir lätt o-av. Då får man hjälpa till på traven och boka in äventyr. Skogslöpning planerad på Sörmlandsleden både denna helg och nästa. Beta av några etapper med Jan-Erik och testa utrustning för kommande äventyr. Äventyr i berg och skog.

Mitt löfte där på berget ska hållas. Till min hjälp har jag den fina tavlan ovan som jag köpt på Träningsevent’s hemsida. Där har de fina affischer med budskap. Det blir helt klart mer Mia i skogen. Löpandes eller gåendes, åtminstone för att hitta lugn och ro.