Nu kommer en lång helg med massor av lediga dagar och tid för att umgås med nära och kära. För att inte irritera ihjäl sig för mycket på någon jobbig svärmor eller bli galen på knasiga faster kan man ju alltid köra ett roligt löppass för att borsta av sig sina egna små tillkortakommanden.

Vill du springa långt?

Packa en liten löparrygga med powerbars/macka/vatten och sätt dig på en buss/tunnelbana/pendeltåg och åk till någon station långt borta. Eller bli skjutsad någonstans och avsläppt. Spring därifrån hem. Det är supermysigt att gå från irriterad till att hamna i nuet, till att längta hem. Fyll på med vatten och energi. Jag lovar att du är en helt ny människa efteråt.

För mycket energi av mat och godis?

 

Ägg skulle jag aldrig kunna äta för mycket av! Foto: privat

Ägg skulle jag aldrig kunna äta för mycket av! Foto: privat

Idiotbacke

Syfte: Träna löpstyrka på ett roligare sätt

Mål: Att bli löpstark och kunna återhämta sig bättre

Värm upp i 10-15 minuter med lätt jogg, ta dig till en backe som är 4-6 lyktstolpar lång. Här springer du först till första lyktstolpen, sedan ner, sedan upp till andra, sedan ner. Gör detta tills du kommer 5-6 stolpar upp (eller allra helst hela backen). Det ska bli: 1:an 2:an 3:an 4:an 5:an 6:an 6:an 5:an 4:an 3:an 2:an 1:an. Tänk på tekniken genom hela backpasset. Korta av stegen uppför, ha rak hållning och hjälp till med armarna. Andas ut på nervägen och använd den delen som vila/återhämtning. Jogga sedan ner på plan mark så att jobbigheten i låren försvinner.