…ändå har handen åkt ner i godisskålen konstant på jobbet de senaste två veckorna.

10 centimeter från min hand... Foto: privat

10 centimeter från min hand… Foto: privat

Jag är inte hungrig. Jag är inte sugen. Jag tror inte att jag har ett stort sockerbehov för jag köper inte hem godis (förutom fin, god ekologisk choklad). Men ändå så grabbar jag en näve Twist på jobbet varenda gång jag passerar, i alla fall de senaste två veckorna. VARFÖR? ATT det händer just nu förstår jag på ett sätt, för jag är inne i en hektisk arbetsperiod med mycket jobb och tighta deadlines. Jag tänker, sover och andas jobb för tillfället. Min hjärna går på högvarv och jag VET att jag behöver mer energi då. Därför är jag smart och har med mig kesella med bär och chiapuddingar med god topping. På kontoret finns det dessutom tillgång till frukt och smoothies. VARFÖR tappar jag totalt omdömet för Twist när jag är stressad? Kroppen behöver inte socker, min kropp är tillräckligt uppe i varv för jobbet och den goda chokladbiten efter middagen borde väl räcka?

Jag äter ju bra, smakfullt, balanserat och ibland skitpräktigt. Foto: privat

Jag äter ju bra, smakfullt, balanserat och ibland skitpräktigt. Foto: privat

Jag slängde ut frågan på Instagram och fick en hel massa bra tips! Tänkte att fler kanske behöver bryta mönster och ta del av kunskaperna!

Mina Instagramföljares bästa knep på att undvika godiset

Smälter tydligen inte lika gott som choklad i munnen. Foto: privat

Smälter tydligen inte lika gott som choklad i munnen. Foto: privat

 • Slanta morötter och lägg i en skål. Att få ta saker ur en skål kan ju vara problemet (tror på ursäkten!)
 • Drick grönt te. Pukka te har många goda alternativ (me like Pukka!)
 • Sätt en riktigt ARG lapp på godisburken! (check)
 • Ställ ett fat med god frukt på skrivbordet
 • Ät ordentligt till frukost, lunch, middag och mellis
 • Gör i ordning smoothies och nyttigare alternativ (check)
 • Ring Frykemo innan handen åker ner i skålen (hinner tyvärr inte tänka)
 • Övning ger karaktär – varje gång jag passerar godisskålen ska jag lägga en 20-lapp i en burk.
 • Förebygg – var mätt och belåten på BRA mat. Varje gång jag tar en twist gör 6 benböj (bara tanken på att stå i köket på kontoret och köra benböj för en minidajm får mig att inte vilja ta en minidajm! Snacka om ätstörningsbeteende!)
 • Morotsstavar och chilidipp är godare än godis! (hear hear)
 • Börja röka! Minskar godissuget rejält! (hmmm – men jag firar ju 13 år som rökfri….)
 • Dra ner på kaffet. (done)
 • Vila (Vila-what?) – återkommer
 • Borsta tänderna! (just det! Min grej var ju att vara kyssvänlig – den kanske jag kör på!)
 • Smaken är viktigare än mängden – knapra lite ingefärsgodis. Smakar MYCKET.
 • Ät torkad mango. Supergott tydligen.Jag tror att det handlar om AKTIVA, MEDVETNA VAL

IMG_9591

Jag tror på aktiva, medvetna val

Min egen godisblandning. Foto: privat

Min egen godisblandning. Foto: privat

Bara genom att aktivera hjärnan i frågan så har det gått bättre. En dags arbete hemifrån (noll Twist) och två dagar på kontoret (noll Twist). Jag tog verkligen fram min chiapudding, min påse med nötter/mullbär/inkabär och åt dem. Valde en apelsin direkt efter maten och drack mycket vatten – tog omvägar förbi godisskålen efter det. Var mer närvarande och inte frånvarande, vilket gjorde att jag faktiskt hade koll på vart händerna befann sig under dessa dagar.

Hur går det för dig med sånna här medvetna och omedvetna saker?