>Uppenbarligen har jag totalt tappat sinnet för vad som är normalt. Jag tycker att marathon är sprintdistans och våndas för milen. Jag älskar tidig morgonträning med Nordic Military Training och rynkar knappt på näsan åt träskdoftande, vått drypande kläder efter avslutat pass. Jag är inte tjejelitjejig och vill vara ren, fin och rosa – jag vill att det rosa ska visa på ”No Mercy!”. Och jag älskart! Och då är jag tydligen extrem. Kanske borde jag sitta och fila mina naglar istället…

Klart mina arbetskollegor i kostym tycker att jag är extrem. Och då har jag knappt berättat någonting om träningen. Jag fortsätter låta dem tycka att jag är as-cool och skitball. För egentligen är NMT något de alla skulle klara av! Men för guds skull säg inget!- låt dem tro att jag är extrem – att jag är något utöver det vanliga. Det gäller ju att ta plats som kvinna i IT-Branschen – och skrämma dem är ju ett sätt.>Jag är extrem.Helt vanliga människor. Kanske lite mer extrema än andra. Extremt glada. Extremt morgonpigga och extremt fokuserade på att genomföra rolig träning. Som faktiskt passar alla. Foto: Susann Wilson Anderson.

Pyttsan säger ni. Jovisst säger jag. Jag får ofta höra att det är för svårt – att ”jag ska bara träna upp mig lite så ska jag testa sen…” Vaddå träna upp sig? Vaddå sen? Det är på NMT du tränar upp dig. Ingen blir lämnad ensam, övningarna anpassas så att alla kan vara med.>Jag är extrem.Här lämnas ingen ensam – klart jag får bära sonen när han känner sig lite trött ;). Foto: Susann Wilson Andersson

Tycker du fortfarande att det låter skrämmande? Eller känner du att en liten, liten del av ditt rena, fina träningsställ vill smutsas ner? Känner du att det vore kul om någon kallade dig extrem och galen? Skulle det vara häftigt att träna med andra och bli grym på att utmana dig själv och testa vad latmasken egentligen tål? Skulle du vilja shejpa din kropp så den blir stark och funktionsduglig? Utomhus?>Jag är extrem.Somliga dagar är lerigare än andra. Här blir det rosa fluffet lite mindre rosa. Foto: Susann Wilson Andersson.

Testa Nordic Military Training Rookie camp. För nybörjarde. Börjar ikväll klockan 18:00 på Östermalms IP. Nästa pass på onsdag klockan 18:00. Jag lovar att det blir din roligaste träningsupplevelse hittills i år!