Fokus löpning i Helsingborg

På väg upp på scen. Foto: Petra Månström


Talk ’n’ run är ett löp(ar)event i Helsingborg. Idag satt jag och Petra Månström på scen där hon intervjuade mig live till Maratonpodden. Det var bra tryck i publiken och de 50 minutrarna gick hur snabbt som helst! Som en skön löprunda i solen på 8 kilometer ungefär.

Fokus löpning i Helsingborg

Underhållning på scen. Foto: privat


Vi pratade om att bryta lopp, trasiga fötter och om att springa på rundbana. Det kom fram många efteråt som läser bloggen (tack!) och andra som blev inspirerade att det finns ”vanliga” människor som tar sig an äventyr. Jag är tacksam för feedbacken och det gör att jag vill fortsätta att blogga och visa att det går.

All energi på löpning

Jag och Petra kom ner till Helsingborg redan igår då hon skulle intervjua Simon Wikstrand som är en av grundarna till Helsingborg Marathon. Jag tjvulyssnade förstås och blev så motiverad och inspirerad (så missa inte det avsnittet heller!). Efter detta promenerade vi till Grand Hotel i Helsingborg. Vi var trötta och slitna båda två och var egentligen inte sugna på att springa, men…

Du ångrar aldrig ett genomfört pass!

Fokus löpning i Helsingborg

Luft, hav och glad kompis. Foto: privat


…så vi bytte om och joggade iväg till Pålsjöskog för att springa milspåret där. Som de storstadsbrudar vi är letade sig fötterna hela tiden ut ur skogen till asfalten, faktiskt helt obemärkt och utan att vi bestämde oss. Rätt var det var så befann vi oss i ett villaområde istället. Riktlinjen vi fått från Simon var ”Är ni vilse tar ni er ner mot havet och springer tillbaka till stan!”. Det gjorde vi. Havet och vinden var befriande gott att springa vid. Som vanligt så pratade vi om saker som irriterar oss, sånt som är skönt att släppa iväg i vinden och inte låta få fäste i tillvaron. 90 minuter senare var vi pigga tillbaka på hotellet och åt en ljuvlig middag.

Löpning utan stress och prestation

Fokus löpning i Helsingborg

Balans är viktigt. Och att stanna och fotografera. Foto: privat


Under eventet här idag har det pratats mycket om motivation och prestation. Där jakten på kilometertider och resultat är en av drivkrafterna. När Petra och jag springer tillsammans är löpningen sekundär. Vi får ihop många kilometer och timmar tillsammans men vi får mer ut av samtalen. Eftersom vi båda sätter stort värde på vår karriär och vårt affärsmannaskap brukar vi lufta ämnen med varandra. Sedan tar vi fram fighting spirit på tävlingarna. Jag beundrar ändå de som träningspass efter pass orkar vara så fokuserad på sin prestation. Jag behöver ta bort den från någon av alla saker jag ägnar mig åt.

Fokus löpning i Helsingborg
Sånna här event gör att jag får energi och boost till att lägga upp ytterligare en träningsvecka och träna vidare för att bli mitt bästa jag. Och att hitta nya ämnen att blogga om så att just du har något nytt att läsa!