>Det kan inte vara annat än ett tecken!

Här snurrar tankarna omkring i skallen och oroar kroppen med frågor som ”Har jag tränat tillräckligt? Hinner jag träna ikapp mig? Knappt 6 dagar kvar! Hinner jag?” och så ligger svaret på hallgolvet och väntar. Najs.

Det senaste numret av Runners World väntade och jag var inte sen med att slänga mig in i artikeln Toppa formen. Jag var tvungen att kolla så det inte var dolda kameran någonstans för den har svaren på all min ”oro” och måste vara skriven direkt till mig. Eller? Okej – här kommer beviset:

7 minuter – är det antal minuter som en löpare med personbästa på 3.53 på maran kan sänka sin rekordtid, med hjälp av rätt toppformning. (Mitt PB är just 3:53! Okej att det var 2005 och jag vägde lite mindre, men ändå!!).

Läser vidare… tydligen fyra sätt att toppa formen…

1. Träna smart – Minska träningsmängden med 41-60% utan att minska antalet träningstillfällen. – check! (har fått peta in 6k-turer för att hinna springa, alldeles för mycket på jobbet…men nu hävdar jag istället att det är genomtänkt och en strategi i formtoppningen.)

2. Beräkna tiden – Minska träningsmängden under två-tre veckor för att hinna komma i form. – check! (Återigen alldeles för mycket på jobbet… javisst ja, det är en del av min genomtänkta strategi menar jag!)

3. Träna kvalitativt – Intervaller och snabbdistans håller benen och lungorna i trim. – check! (Tack IF Linnéa, det är kvalitet rakt igenom!)

4. Massera dig själv – Gnid och tryck på dig själv så att musklerna slappnar av och blodflödet ökar. – check! (Med hjälp av Naprapat-Jossan, min tensmaskin, en boll och mina knytnävar flödar blodet som aldrig förr!)

Har jag precis lovat att köra personbästa på Berlin Marathon på söndag?