>Så här kommer jag att slå PB i Berlin!

Jag ställer klockan riktigt tidigt och äter min grötfrukost, den här gången blir det fokus på tajming – inte äta för nära inpå och få magknip som på halvmaran.

Vid starten är jag så där förväntansfull och sprallig som jag alltid är när det är lopp. Jag är sällan nervös, mer glad och lycklig.

Jag delar in loppet i 3 delar:

Del 1 – uppvärmning
Sträcka: 10 km
Tid: strax under 50 min
Kamp: Att inte öppna för fort, fötterna vill oftast springa fortare än förnuftet.
Oförutsett: Mängden människor kan göra att jag missar tiden, vet inte vart jag kommer att starta och hur mycket folk jag måste springa förbi eller hoppa över.

Del 2 – halvmaran
Sträcka: 21,1 km
Tid: strax under 1:50
Kamp: Kommer börja krokna efter 7-8 km (alltså efter 17-18 totalt). Här gäller det att ta fram långpasset med Karin då jag kunde öka lite emellanåt trots att det kändes motigt. Tar hjälp av publik och medlöpare.
Oförutsett: Jag kanske blir skitirriterad av alla tyska blåsorkestrar och umpa-umpa-musik och mitt glada sinne låter sig blir mörkt…

Del 3 – Nu börjar löpningen
Sträcka: drygt 11 km
Tid: Om jag har hållt tiden ovan så har jag 1:10 på mig att nå 3:50:28 – det ska väl inte vara så svårt?
Kamp: Här börjar maran. Jag tänker se det som en ”Brunnsviken runt” fast flackt och med nya upplevelser, Berlin sightseeing by Asics liksom.
Oförutsett: Coach Allan kan stå/ligga och stöna över sitt onda ben och vrider sig i smärtor någonstans längs vägen. Jag pallar inte springa ifrån honom utan tar honom på ryggen (jag är stark som en oxe! Lovar!) och springer istället in på 4:13:18 men toklycklig ändå.

Hur som helst är jag en vinnare!