>Tänk vad rätt mat, lite sömn, utmaningar och planering kan göra susen!

Havregrynsgröt, oatly, juice, ägg, ruccola, couscous, tonfisk, tomat, pumpafrön, avocado, apelsiner, äpplen, bananer, russin, nötter… istället för mackor, halvfärdig mat och annat junk. Vilken otrolig skillnad på bränsle vid träning!

Ett av mina mål är att få in tusingar i mitt träningsprogram. Att peta in dem i programet har inte varit det svåra, utan att faktiskt genomföra dem kontinuerligt! Idag var det dags för årets första tusenmetersintervaller med IF Linnéa över Årstabron. Jag kände mig ruskigt pigg i benen. Sprang 2 kilometer innan träningen och lade till lite efter. Över bron kändes det som jag flög när jag körde den första. Tyvärr blev jag lite för positiv då jag kollade fel på klockan och trodde att jag kört den i uppförslut på 4:06… det visade sig vara 4:17.

Från Tantohållet lutar bron svagt uppför varpå tiderna blir ojämna. Dagens serie på 6 genomförda: 4: (17, 09, 26, 13, 36, 23). Jag kände mig rejält spyfärdig efter 4 tusinger och tänkte påbörja min nedjogg. Tänkte ”Att det är en dag i morgon också” och vi ska tok-köra för Monster-Peter, som utlovat ett riktigt tufft pass. ”Hrmpfff” fnös Evelina, ”Imorgon är imorgon”. Jag vill ju inte vara sämre så jag slutförde passet med ytterligar två. Jag kände mig otroligt pigg i benen, gick av 2 stationer tidigare från bussen och kutade hem. Som bonus slängde jag mig ner i hallen och gjorde ytterligare 20 armhävningar (dagens skörd 120) för att ge mig på rehaben.

Min son utbrast ”Det ligger en tidning på toa med en artikel om att det inte är bra att träna för mycket, det kan vara rentav skadligt”. Hmmmm – då kategoriserar jag dagens pass som en del av mitt liv och räknar bara intervallerna som träning. Armhävningarna är ju bara till för att svarva till ”snygg-i-löparlinne-musklerna!” Som att sminka sig, eller sminka av liksom.

Nu är det bara att ladda om för att komma upp i tid till Nordic Military Training imorgon – låta benen få njuta av lite vila.
*************************************