>Bara svettas ur gårdagens vin och förbättra kilometerstatistiken

Gårkvällen ägnades åt tjejsnack och vindrickande, så det var inte en alldeles pigg Mia som trillade ur slafen i morsen. Men jag hade ju lovat lunchträning med LillaDuktig och försökte med Alvedon, havregrynsgröt och massor av vatten att återställa mig. Gick ganska bra.

Vi körde 30 minuter Step up, har inte kört det på över ett år, och tog det ganska lugnt. Efterföljande core i 30 minuter och ett försök på plankanrekord. Helt fel dag för mig att förbättra, men LillaDuktig grejade 3:34! Grymt.

Igår hos naprapaten fick jag lite övningar för mage och rygg att köra. Nappis-Jossan ville kolla hur rörlig jag var och vad det är som orsakar ömma höfter, stela sätesmuskler och trött ländrygg. Förutom att jag har en rätt stor svank så vobblar jag med höfterna. Det måste vara mitt afrikanska(?) blod som gör att jag vickar på dem. Och då kommer inte blodet från snabblöparlandet Kenya…utan snarare från mer dansanta trakter…

I vilket fall som helst kallade hon Core för Svensson-träning. I coren ingår i och för sig två av hennes övningar så jag fokuserade extra bra idag på just dem. Det var riktigt jobbigt. Jag har ju lärt mig att ”fuska mig igenom” när det är tungt, men nu är det slut på det. Annars blir jag inte bättre.

Eftermiddagen ägnade jag åt att skyffla i mig Thaimat och promenera med maken på jakt efter Siaglassen Lemon Curd. Jag mitt nöt trodde att det var en strut, så vi stack in våra fejs i varenda kiosk från Folkungagatan, genom Gamla Stan, i City, tills vi hittade en bytta (inga sabla strutar!) med ”Sia Lemon Curd” på hemköp. Mycket god glass BTW.

Tisdagskvällen bjöd på Fartlek med TeamStockholmhalvMarathon. Det var inget höjdarpass för mig. Fartleken var kuperad och jag stannade på runt 5:30 i kilometertid, för två veckor sedan var kilometertiden på 5 min. Inget optimalt löparpass men det beror nog på att jag är öm i sätesmusklerna efter Jossans vassa armbågar och akupunkturnålar, vinet, lunchträningen och värmen. Jag kunde i alla fall fylla på med ytterligare 12 km i träningsdagboken.

Nu ska jag bara vila och ladda inför morgondagens långdistans med Karin. 25-28 km står på schemat och önskat tempo runt 5:20-5:30. Jag ska försöka guida Karin till förorter norr om stan…

Jag har rekat en karta på jogg.se och tycker att följande låter som ett härligt pass: Stadshuset, NorrMälastrand, Tranebergsbron, Äppelviken, Norra Ängby, Bällstavägen, Sundbyberg, Duvbo, Lötsjön, Råstasjön, Solnavägen, Pampas och Karlbergskanalen. Men med mitt galanta lokalsinne kommer vi att springa runt runt i Äppelviken och bara hitta uppförsbackar. Morgondagens träning blir inte bara löpning utan även träning i att hitta. Kul ska det i alla fall bli!