>Inspirerad av Bureborn – utmanad av mina nya Kayanos.

Måndag och första dagen på semestern. Sova länge och ett inbokat naprapatbesök klockan 13. Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att fördriva förmiddagen än att lyssna på mina nya Asics Kayano14 som står i hallen och gnäller ”Ta ut mig, testa mig, kolla hur jag levererar!”.

Dessutom blev jag så glatt inspirerad häromdagen när jag läste om Bureborns snabbdistans och press på kilometertiden.

Skor på. Garmin på Satellitsök. Nu jädrar skulle här springas under 5-minuter-per-kilometer-tempo. Trotsa sol och värme. Det som känns jobbigt stärker mig. Måste öva mig på att springa i värme. Ignorera. Fokusera. Leverera.

Tog korta turen kring Kungsholmen. Avverkade 8,59 km på 42:15. Detta ger en snittid på 4:55 per kilometer. Trött Mia. Svettig Mia. Nöjd Mia. Nöjda skor. Skööööna skor.

Tanken slog mig när jag stannade att detta tempo höll Karin hela maraton. Om jag lägger på en kilometer i samma tempo varje vecka, hur lång tid tar det då tills jag också kan springa maran på treochenhalvtimma?

För trött för att räkna. Och alldeles för nöjd för att flytta fokus från leveransen. Idag ska jag bara njuta.