>Bästa löparvädret och sällskap i 15 av kilometrarna.

Klockan 14 skulle IF Linnéa träffas på Zinken för ett gemensamt långpass. Det blev jag, Tone och Rebecca. Jag sprang dit och startade på redan 3 sprungna kilometer. Detta var tokviktigt eftersom jag ville kolla hur benen tog emot min uppladdning.

Uppladdningen bestod av amerikansk chokladtårta, en flaska vin och nästan en hel påse chips! Förlåt alla gäster men jag hade saltbehov! Jag var nämligen på LillaDuktigs utflyttningsfest ”The one to rule them all”. Kände mig helt okej imorse och åt min pimpade gröt. Energin räckte hela passet så det kan jag varmt rekommendera…

Vi bestämde oss för Årstaviken runt. Tone hoppade av vid Skanstullsbron för hon skulle vidare på annat håll. Jag och Rebecca fortsatte längs Årstaviken på Tanto-sidan och mötte självaste Magda Gad! Jag hann inte hojta – men nästa gång ska jag ha med mig autografblocket!

Vi sprang bort mot Västerbron, ner mot Smedsuddsbadet och tog Kungsholmen runt. När min Garmin visade 18km släppte jag Rebecca och sprang vidare mot Pampas, Solna, ner mot Råstasjön och upp mot Ursvik. Jag krånglade mig igenom byggställningar och avspärrningar vid bygget av Lilla Ursvik och fick lite cool terräng. Tyst och lugnt, inte en människa så långt ögat kunde nå… Idyllen bröts av larmet från polisen uppe på Kymlingelänken…

Jag sprang vidare mot Kista för att se sonens andra halvlek i fotbollsmatchen mot Kallhäll. Förutseende som jag är hade jag packat ner en Gainomax och en fleecetröja. Detta räckte ju inte på långa vägar. Med stela, vita fingrar och ett liiiitet sötsug tog jag mig bort mot Konsum och köpte apelsinjuice, rallybilar, salta fiskar och vaniljfudge… Mummmms

Totalt: 28 km
Tid: 2:39
Snitt: 5:40 / km
Puls: 150 (162)

Nästa vecka väntar två tjänsteresor så jag får väl knåpa ihop något skoj återhämtningspass. Min kropp är seg och lite trött av den långa löparssäsongen och kommer att må bra av lugnare löpning och välbehövlig vila innan Berlin. Mindre än två veckor kvar! Det ska bli tokroligt!