>Två timmars lördagsträning med klubbkamraterna.

>IF Linnéa goes Nordic Military TrainingDet var otroligt många som ville träna NMT idag, jag räknade inte in alla men det måste ha varit över 50 personer där. Solen tittade fram mellan molnen som täckt Stockholm i evigheter. Ikväll har vi vår tradionsenliga luciafest med löpklubben (okej – vi har traditionen att festa och vara sociala så mycket vi kan, vi får väl låna uttrycket ”The drinking club with a Running problem”.
Anyway – luciaorientering körde vi förra året och nu stod 25 km långpass på schemat. Jag föreslog NMT och coach Nisse och min egen tränare Ken hakade på. Likaså Catti och Tene. Jag och Staffan är ju gamla rävar i sammanhanget.
Det blev ett pass med inriktning på styrka, endast drygt 5 kilometer löpning. Vi körde nog varenda övning man kan tänka sig utom tricepsdips. Vi hjulade upp mot en vägg och gick på händerna i sidled, körde apgång fram- och baklänges. Boxades i magen, rygglyft, situps, armhävningar, krypa under polarna som vilade i hunden… den ena övningen avlöste den andra. ”Kom igen nu löparna, här räcker det inte med starka ben och lungor!” vrålade Brandmans-Jörgen när Catti bröt ut i skratt över armhävningar med motstånd.
Dagen till ära tog vi oss igenom träsket. Här åkte Ken ner i dyngan till låren – han hjälptes upp av Tene. Det handlar om att lära sig var man ska sätta fötterna i träsket, visst sjunker man ner på sina ställen och mitt val av Asics Noosa visade sig återigen vara toppen! De blir inte tunga av väta eller lera utan håller sig blommigt lätta. Kanske inte blommigt doftande då…
>IF Linnéa goes Nordic Military Training
Efter passet körde jag hem Ken efteresom han skulle hänga med på långpasset med klubben. Ja -han kan behöva lite uthållighetsträning eftersom han ska stå ut med mig som elev. Själv blev jag beordrar vila eftersom jag har tuff RÖD träningsvecka nästa vecka.
Så jag vilar så som bara jag kan – duschar och passar på att skura hela badrummet, tvättar träningskläderna och slipar 4 köksluckor. När jag sedan dammsugit upp slipdammet och tvättat av golvet har jag all tid i världen till bloggande och äta blodpudding.
Nu ska jag iväg på lite glöggmingel innan Linnéafesten ikväll. Full rulle – men hey – jag är ju MarathonMia, hon den uthålliga!>IF Linnéa goes Nordic Military Training