>Imorgon lördag den 15 augusti klockan 8:15 startar 35 löpare i tävlingen GAX – med distansen 160,9 km. Loppet startar i Ystad och löparna följer Skåneleden (Nord till Sydleden och Österlendelen) tillbaka till Ystad. Jag, Staffan, Zebban, Emelie och en drös löpare till är anmälda till detta äventyr. Magnus D är anmäld som pacer till Zebban – Jag och Staffan har nöjet att få sällskap av Träningsglädjen Sara och hennes ”Grabben”. Det finns även ett lopp på 50 miles som går på natten och är den sista hälften av den fulla distansen, här springer Askan och Fredrika tillsammans med 13 andra.

Den första bemannade vätske/energikontrollen kommer efter marathondistansen – det vill säga 42 km [fyrakommatvåmil], den andra efter 80 km och den tredje efter drygt 12 mil. Vid dessa kontroller har vi löpare möjlighet att ha en så kallad ”Drop bag” med innhåll vi kan tänkas behöva. Jag och Staffan har noga gått igenom banprofil, sträckning, tidsåtgång, styrkor och svagheter. Vi har samma mål: Att klara av distansen.

Förra året startade 16 löpare 100miles och 6 kom i mål.
Låt mig presentera mitt team…

>GAX 100miles …Staffan!
Karaktär:
Lugn, fokuserad och målmedveten
Drivkraft: tänja gränser.
Ultrameriter: Uppsala 50k, LidingöUltra 50k, Jättelångt 69k, Trollhättan 12h: 87k
Styrkor: Funktionell träning med NMT, seg, envis och ger inte upp. Peppar vid rätt tillfälle. Smärta är bara tillfälligt.
Målbild: Falla ihop efter mållinjen och veta att jag gett precis allt och inte behöver ta ett enda steg till!

…MarathonMia!
Karaktär:
Pratglad, sprallig och noll-koll
Drivkraft: Glädje.
Ultrameriter: 2*6timmarstävlingar: >60k, Jättlångt 69k, Trollhättan 12h: 90k.
Styrkor: Har liksom Staffan tränat militärträning och har allmän styrka. Glad och drivande, peppar och underhåller. Målmedveten och ger inte upp.
Målbild: sittandes på en sten i Ystad, gråtandes av lycka/smärta/glädje över att ha fullföljt distansen, fiskar upp mobiltelefonen och ringer Stekaren och hulkandes meddelar ”Jag är grym!”

Pacers:

>GAX 100miles >GAX 100miles

Sara (till höger på översta bilden) och Grabben (nedersta bilden) – de kommer att hoppa in vid flera tillfällen och stötta oss när vi är trötta. Är det någon som gillar utmaningar så är det Sara, och Grabben hakar på. De ”offrar” eller rättare sagt investerar sin minisemester med att åka till Skåne och pace:a galenpannor.
Håll nu tummarna hårt från lördag kl 8:15 – till mitt på dagen på söndag! Vi har gett oss fan på att klara detta!