>Nej Folköl blir det inte – nu är det alkoholfritt fram till maran!

Däremot har det blivit lite ofrivillig dunka-dunka. Och då snackar jag inte musik eller sängkammaraktiviteter – utan en ömmande, dunkande högertå. Visst kan jag vara glad för att det är den enda ”löparskada” jag har, men nu gör det såååå ont. Aj.

I går missade jag träningen med IF Linnéa för att jag var på min sons skola och kollade på redovisning. Att sitta och känna sig stolt över duktiga barn är ju en grym boost, så jag fyllde på mitt må-bra-batteri rejält. Redovisningen slutade lite tidigare så jag ringde Karin för att kolla om det skulle bli Västerbrointervaller, för i sånna fall skulle jag hinna. Men de beslöt sig för banintervaller på Zinken, så de fick klara sig utan mig.

Istället körde jag 5 km promenad med behövande tonårsdotter, för att så sent som 21:30 köra 6 km tempolöpning. Jag tänkte att det var bättre att köra något istället för inget, för att lugna maratonspöket. Jag höll följande kilometertider: 4:34 (38-42-45-56-46). Mest nöjd är jag över den 5:e kilometern på 4:56 där det lutade uppåt halva vägen och jag ökade tempot och sprang förbi två killar i 25-årsåldern, där den ene utbrast ”Herregud, vilket tempo!”. Jag fokuserade på att se så där cool ut, och låtsas att löpningen var lätt som en plätt och plötsligt kändes det så! I alla fall tills jag pustade ut vid porten. Snabbt in, duscha och komma i säng i tid för att få lite sömn.

Totalt: 6,02
kmTid: 28:31
Snitt: 4:44 PB!
Puls: 164 (max 188)
Sprang om: 2
Blev omsprungen av: 0

Imorse blev det den sedvanliga Onsdagspumpen med son Alex och Lilla Duktig. Både jag och LD ökade på 3 muskelgrupper – starka! Alex stod och såg ut som en zombie – fast med mycket mer tyngder på stången än när han började för några veckor sedan. Han säger att han inte vaknar förrän efter träningsduschen – jag tycker han tränar bra i sömnen. På schemat idag var skoljoggen för hans del, förra året kom han tvåa, idag tog han det lugnt och avverkade 9km på 42 min, mest för att han börjar känna sig förkyld (i 4:40-tempo!!!).

*******För känsliga läsare – sluta här*******

Vad som händer med mina blånaglar:
Tryck från pjäxor eller skor ger min stortå, alltid den högra, en blå nagel. Den är ljuslila/blå under det röda nagellacket. Vid första ”smällen” ömmar det bara lite. Själva färgen kommer ifrån att det bildas en blodblåsa under nageln. Efter några dagar eller veckor börjar tyvärr en ny nagel att växa ut – och det är nu det gör så oooont. Allt får liksom inte plats där vid nagelbandet. Igår skulle jag bara pilla lite, hjälpa till lite på traven. Och då sprack blodblåsan…oups…visste inte att det fanns så mycket blod under nageln. Det fortsatte rinna blodblandad vätska så jag fixade en Alsolspritsklut som jag hade runt tån i natt. Om jag trycker på nageln nu så sipprar det fortfarande ut blodvätska, så det gäller att hålla rent och undvika infektion. Men nu gör det satans ont. Och denna stackars tå tänker jag stoppa ner i en joggingsko ikväll och tvinga springa runt Kungsholmen. Jag gillar nämligen inte gnäll. Och gnällande stortår är inget undantag.