Det har varit så mycket jobb, tidiga mornar, sena kvällar och massor av flygresor de senaste månaderna så jag har hamnat i jag-vaknar-alldeles-för-tidigt-trots-att-jag-är-ledig mood. Dessutom har jag suttit apatisk vid köksbordet hemma och känt mig trött och håglös.

Då behövs det tankas energi!

Energipåfyllning med hembakat fröknäcke, Philadelphia och havtornsmarmelad. Foto: privat

Energipåfyllning med hembakat fröknäcke, Philadelphia och havtornsmarmelad. Foto: privat

Jag har en lång lista på saker som ger mig energi. Det som kan vara svårt är att välja vilket som passar just för stunden. När dottern tjatade om att få åka till landet och träffa mormor och sonen vill hänga med så blev det ett självklart val för Nationaldagshelgen. Dessa energigivande aktiviteter har förgyllt helgen

 • Cabresa i 6 timmar och prat med dottern i härligt solsken
 • Krama om min mamma
 • Sova länge i stugan som luktar så speciellt
 • Sitta på verandan och blicka ut över havet och lyssna på måsarna och mammas nynnande
 • Spela kort med sonen
 • Springa långpass med adept Lisa från Koster där dottern hängde med. Ett pass utan press på tid eller distans – med snack om allt möjligt och att få uppleva nya platser
 • Laga mat och baka goda desserter (Raw cashew chocolate cake no bake…)
 • Eftermiddagslöpning med Elin i skogen
 • Ätit nyfångad makrill
 • Varit mobilfri och struntat i sms och messanger hela dagar
 • Lyssnat klart på bra ljudböcker
Fantastisk sommarlöpning utanför Strömstad med Lisa och Elin. Foto: privat

Fantastisk sommarlöpning utanför Strömstad med Lisa och Elin. Foto: privat

Jag hittar alltid min harmoni här i Stensvik. Alla MÅSTEN hemma släpps. Som den prestationsmänniska jag är så skapar jag dem så bra ändå hemmavid och på jobbet – skönt att landa här. Tre nätter och 27 timmars sömn tar jag med mig hem till stan.