Jag pratar ofta om att hitta flytet i livet. Det kan handla om balans, att medvetet sätta sig i situationer som friktionsfritt får en att röra sig framåt. Visst kan det finnas grus i maskineriet, saker som händer eller knakar, fast det ska kunna gå rätt smidigt att lösa för att sedan vara tillbaka i ett smörjt kugghjul.

Nu är det dags för en intensiv jobbperiod igen. Det blir mycket arbete och en del resor. Det handlar om att prioritera, hitta flytet och så friktionsfritt som möjligt deala med hinder på vägen.

Hjälp på traven – Kungligt uppassad

Energiboost direkt från köket. Foto: privat

Energiboost direkt från köket. Foto: privat

Idag befinner jag mig i Köpenhamn för att rådda ett event i eftermiddag. Jag beslöt att ta mig direkt till konferensanläggningen från flyget imorse för att jobba undan ostört och få massor gjort. Beta av listan, klappa mig på axeln och känna lugn i arbetssjälen. Vårt företag ordnar många event och kommer i kontakt med många olika konferensanläggningar, och därmed många olika människor. Jag samlar på möten med människor. Jag försöker att se objektivt på hur jag tas emot, se personen framför mig och idag blev jag Kungligt mottagen (trots att vi hade strulat med bokning, datum och antal som det blev brandkårsutryckning på igår…).

Trots att lokalen är bokad och betalad från klockan 13 fick jag genast tillgång till den, ditledd av en trevlig kille som fixade igång allt i lokalen, gick och ordnade te, tände lite ljus, ordnade så jag får lunchbuffé och gav mig WIFI innan jag ens fått upp datorn ur väskan. När jag jobbat någon timme kommer han in med en energidrink och säger ”Vi dricker denna i köket för att orka hålla igång en hel dag! Jag bjuder dig på en!”. Jag känner tacksamhet – framförallt för den positiva attityden och medmänskligheten som kommer utan att den efterfrågas.

Det är sån här olja jag behöver i maskineriet. Ett trevligt mottagande, en uppiggande energidrink på apelsin, ingefära och chili (precis så het som den låter). Det gör att mitt flyt i livet boostas och jag får mer flyt. En liten hjälp på traven som gör så mycket i det stora hela.

Nej, alla konferensanläggningar är inte lika tillmötesgående. Jag har blivit mött med sura miner, blivit debiterad en extra timme utan att de meddelat det, fått sitta i en skrubb, ointresse, icke fungerande teknik och allmän likgiltighet.

Jag skapar mitt flyt i livet. Idag fick jag lite hjälp på traven. Hur gör du?