Nu har jag gjort mitt livs andra cleanse. I fem dagar har jag hämtat upp mat hos Doctor Salad på Sibyllegatan. Under denna period har jag bara ätit vegansk RAW food mat. Jag gillar konceptet och fick denna gången en plusmeny, lite extra energi i påsen eftersom jag tränar.

Fräsha smaker i fredagens pizza. Foto: privat

Fräsha smaker i fredagens pizza. Foto: privat

Sista måltiden

Fredagens middag var en supergod RAWfood pizza där botten var gjord på solrosfrö, linfrö, valnöt, tomat. soltorkad tomat och basilika. Som topping var det olivolja, spenat, citron, basilika, cashew, körsbärstomater, ärtskott och rödlök.

Hunger

Jag har inte känt mig hungrig någon gång utan det har räckt med det jag har fått i påsen. Det jag har haft lite svårt med är att bara dricka en grönsakssmoothie till frukost, då jag är en grötmänniska. Men eftersom det bara rör sig om 5 dagar så tänker jag att alla grönsaker gör mig gott och har inte lagt någon energi på att sura över utebliven gröt- och DN-frukost.

Sött och salt

Att det mesta har varit grönsaker passar mina smaklökar. Jag saknar inte direkt socker, bullar eller godis. Andra dagen började jag i och för sig tänka på finhamburgare – jag antar att det är avsaknaden av salt som får mig att tänka på sådan mat. Det har inte varit så mycket frukt under veckan vilket jag brukar äta mycket av i vanliga fall. Men fruktsocker är ju också sött…

Träning

Jag har tränat styrketräning som vanligt och sprungit några pass samt hållt i en företagslöpning utan problem. Totalt har jag lagt närmare 8 timmar på att träna på gym, springa eller PW:a.

Rent sinne – och samvete

Sinnet och tankarna är precis som förra gången superskarpt. Tankarna är klara och pigga vilket har gjort att jag har jobbat sjukt effektivt denna vecka. Ändå har jag sovit mindre och är inte trött. All mat har varit ekologisk vilket ger gott samvete, bra för mig och bra för miljön.

Det jag tog med mig från förra cleansen:

  • Köper bara ekologisk frukt och grönsaker (i den mån det finns)
  • Istället för godis kan jag ta ett krispigt äpple med cashew- och sesamsmör som snacks
  • Jag dricker Pukka te (Cleanse och Detox)
  • Jag har bakat några gånger utan mjölk, socker och gluten tack vare Ulrika Hoffer och hennes bok ”Smarta sötsaker”

Det jag tar med mig från denna gången återkommer jag med om några veckor!