Här håller jag en låg profil. Samlar mig lite inför den sista långa träningsrundan med Jan-Erik innan Det Stora Äventyret tar vid. Vi bestämde oss tidigt att springa en 7-8 mil i juni och letade upp lämpligt lopp bara för att få lite sällskap. Fast vi skulle ta det som träning.

Sedan föll det sig så att jag vid ett svagt ögonblick gick med på att byta distans från 75 km till 129 km. Främst för att loppet ligger uppe i Örnsköldsvik och det är en bit att åka, tänkte få valuta för timmarna i bil. Så jag nappade när arrangören bad. Och nu läser jag det här! Favorittippad i damklassen. Jag som inte ens ska tävla. Prestationsångesten väcks genast till liv.

Hade jag fått tippa hade Mattsson favoriserats – eller de andra tjejerna – för de har nog tränat för att tävla på just detta lopp.

Jaja – nu är vi i alla fall på väg upp – det har regnat och är förmodligen lerigt och jobbigt i backarna. Loppet bjuder på 3700 höjdmeter. Bra träning tycker jag.

HCU