>tröskelpass på schemat

Satt parkerad i bilen en hel timme före träningen på Zinken idag. Försökte fokusera på den otroligt tjocka bokklubbsboken… ombytt. I löparkläder. Med bilen fylld av väskor, handduk på tork, smutstvätt, 2 pallar, återvinningstidningar, glasskiva till micron… det gäller att vara kreativ när sakerna ska bort ur lägenheten då det är visning.

Hade noll lust att träna. Ville hem. Ville försöka läsa vidare i boken. Ville så mycket men inte träna. Vad gör man då? Startar bilen och åker hem efter visningstid? Nope. Man träffar Catti och Karin, sluter upp med ytterligare 20 (!!) löpare och följer Nisses order om Tröskelpass. Just det – tröskelpass för de som inte ska springa Tömilen på lördag. Det ska jag. Mitt tröskelpass gick från bilen till klubblokalen.

Puma brukar säga nåt i stil med ”Man ångrar aldrig att man tränat”. Vilket är sant. Mycket sant. Det blev en skön tur kring Söder där jag sprang med Helena, Annika, Fredrik, till att börja med Ingrid och de tre supertrevliga tjejerna och en ny kille jag tappat namnen på (shame on me!). Vi höll 5:15-fart i början, tog någon kilometer i 5:25-fart – men det kändes lekande lätt. Annika kutade på fjäderlätta fötter och Helena flög fram som hare i början. Pepp-pepp. Jag och Fredrik turades om att dra lite, kom ifatt snabba Kattis -som passade på att öka tempot. Jag släppte efter 75 meter då vi gick i 4:04-fart. Grym tjej det där!

Är lite förvånad över pulsen på passet. Jag har inte varit sjuk, tänker inte bli sjuk – så det kan inte bero på det… men när jag hade mardrömsrundan med sonen 7,8 kilometer i 5:06-tempo hade jag en medelpuls på 168. Idag sprang jag 10 km i 5:08-tempo med en medelpuls på 159. Det är stor skillnad. Idag kunde jag snacka, med sonen ville jag dö. Dagens tur bjöd i och för sig på en blygsam uppvärmningskilometer – kan det göra skillnad?

I vilket fall som helst har min förut så miserabla dag vänt och blivit riktigt bra. Träning som blir av är träning man blir glad av. Nu är det vila fram till Tömilen på lördag. En hel dags vila! Då ska vi ställa upp i IF Linnéas färger med 3 lag. Ska bli kul att se raketen i baken på Clarence från Studenterna… hehehe…