Sitter mitt uppe i Workweek-from-hell som slutar vid 12-snåret den 12 juni. Vi har två stora event och som kontrollfreak är det svårt att släppa även det lilla, även om jag övar mig. Såhär en dag före den första drabbningen råkar vi vara klara ½ dag tidigare än beräknat och jag surfar runt i Skåne…

Start i Bjärred, rakt över Skåne, sedan tillbaka. 246 kilometer äventyr. foto: privat

Start i Bjärred, rakt över Skåne, sedan tillbaka. 246 kilometer äventyr. foto: privat

Den 15-17 augusti bär det av på äventyr!

Äntligen har kartan kommit ut och vi vet hur vi med hjälp av fötterna ska transportera oss över Skåne. Vi ja. Det är jag och Staffan. Nu får vi äntligen revansch från den gången vi skulle kutat ihop men sjukdom satte käppar i hjulet för det. Jag drömmer mig nu längs med Skånska, raka landsvägar, kan i sinnet känna doften från bokskogen, minnas smaken av varma björnbär den där sista morgonen innan målgång. Kärlek mina vänner. Kärlek. Att bli ett med naturen, sina tankar och sin själ. Nu är det nedräkning.

Jag slutförde GAX Trans Scania 246 km 2010 och min berättelse finns här i ETT, TVÅ, TRE, FYRA och FEM delar. Det hela tog 56 timmar och 42 minuter. Jag var tolfte person in av 31 startande. Inga fler hann över mållinjen där 60 timmar är en tuff cut off.

Här är jag och Staffan när vi gått i mål på den kortare distansen – 100 miles (161km)

Målgång efter den kortare distansen: GAX 100miles (161km). Foto: privat

Målgång efter den kortare distansen: GAX 100miles (161km). Foto: privat

Vi kommer vara minst lika glada och något tröttare i mål den 17 augusti! Följ med oss på vår väg dit!