Packa ner din kompis i en väska och dra iväg på träningshelg någonstans!

Drar iväg på träningshelg!

Ulrika och jag mitt i ett långpass på Nyårsafton i hoppbacken vid Fiskartorpet. Foto: privat

Kompisen i detta fall är Ulrika. Jag brukar springa Årets första Långpass (60km) i Stockholm varje år och hade frågat min tävlingskompis Magnus om han kunde komma till Stockholm och hänga med. Han erbjöd istället att vi kunde springa motsvarande distans på Gotland samma helg. Kort och gott – jag slängde ut frågan till Ulle ”Hänger du med till Gotland och springer 6 mil?”. Javisst svarade hon – och nu är vi på väg.

När vi bestämde den här helgen var det typ 11 grader och barmark. Nu har ovädret och stormen dragit in över ön och det kommer att bli en tuff helg. Tuff men magisk. Båtarna var inställda i onsdags och jag är glad över bokade flygbiljetter. Jag hoppas att Clarion har laddat upp frukostbuffén ordentligt – för ni vet väl hur det ser ut när ultralöpare äter innan långpass…? Lovar att dela med mig av bilder och upplevelser från helgen!