Min PT Camilla som ska få mig att bygga styrka och hålla mig skadefri och så förberedd som möjligt inför Trans Pyrenéerna är inte nådig i sina benövningar. Båda älskar vi att träna utomhus, så även i snö och kyla. Lunchpasset igår blev ett riktigt benmördarpass.

Efter en uppvärmningsjogg kom vi till en stor snötäckt gräsyta. Där ombads jag markera en stor trekant i snön. Hon gjorde likadant. Denna trekant… eller okej triangel, skulle utgöra min ”vila” mellan styrkeseten.

IMG_2118

Jag fick arbeta aktivt i olika benövningar. Jag kommer inte ihåg alla, men de är övningar som ska stärka mig för parering i stenig, eländig terräng. Jag gör skridskohopp, skidåkarhopp, hoppar på ett ben, hoppar åt sidan, gör vanliga benböj, ovanliga benböj med fråntryck, mountainclimbers och Gud vet allt. Allt för att det ska bli så verklighetstroget och kopplar in så många muskler som möjligt. Sjukt jobbigt att pumpa in mjölksyra och sedan ”vila” i pyramiden.

När 60 sekunders styrka genomförts så bar det av i trekanten – första rakan sprang jag baklänges, böjde mig ner för att skjuta ifrån till att springa andra rakan i sidled, ner och toucha marken för att sedan springa rakt fram. Byte av triangel för att sidledslöpningen skulle få TVÅ höfter att brinna. 90 sekunder aktiv kondition. Kul aktivitet i snön.

Tips till dig som vill göra ett roligt utepass

  • Hitta 5/9/12 styrkeövningar som du kan göra med din egen kropp.
  • Boka träff med en kompis som också gillar att träna ute.
  • Ta er till en flack äng med snö på och ”stampa” upp en trekant med sidor som är 10-20 meter långa
  • Starta övningarna och ta hjälp av en timer eller app (60/90)
  • Träna dig trött och fyll benen med mjölksyra