>Återhämtning som sig bör.

På förra veckans Team Stockholm Marathon-föreläsning berättade en australiensk kille om funktionell träning och förebyggande övningar. Eftersom jag festat fredagen innan och sovit lite på lördagnatten också, så lyssnade jag med ett halvt öra. Jag somnade faktiskt till och med. Men rätt var det var (typ när jag vaknade av att gamnacken ömmade och salivsträngen slog mot löpartröjan) så hör jag honom på skön engelska säga (ok – jag har översatt det).
”Efter att ni har genomfört era långpass ska ni göra allt annat än att tänka på löpning. Ni ska inte ens koppla av med Runners World i soffan. Se till att bli bjuden till Hasseludden och få en skön spa-behandling och ät Sushi.”
I brist på initiativrika, handlingskraftiga karlar – eller hmmm – helt avsaknaden av en…. så tog jag saken i egna händer. Jag bjöd in några TSM-tjejer att ha SPA med sushi hos mig. Jag har ju bastu i föreningen och ett gäng ansiktsmasker i engångsförpackningar som bara vill bli använda! Så idag var det dags – löpartjejerna som kunde delta var Karin och Helena (ja -det var en testomgång och ALLA är välkomna nästa gång!). Vi kommer givetvis att göra det här igen. Vi fixade världens godast smoothie med mango, banan, kiwi, apelsin och ingefära. Vi kommer hålla oss friska resten av året!

>Den Viktiga Vilan

Saker man SPA:ar som löpare:

>Den Viktiga VilanPimp-my-toes-kit.

* Pimp my toes. Här övar vi på att dra loss blånaglar, filar bort torkade blåsor på tårna, filar ner tredubbla naglar och förbereder för lite nagellacksmålning (givetvis i en mörk färg som döljer blånaglarna!)

* Scrub my skavsår. Helkropps-scrub. Efter långpass har man ju dragit på sig en del skavsår efter, skor, sport-bh, pulsband, tajts-snörning, nyckeln i tunna nyckelfickan och alla sömmar på kläderna.
* Gymbrow. Egentligen är ögonbrynas färgning en del av bodypump-passen på gym – därav namnet. Det innebär att man ska stå i 3:e ledet och kollar in sig i spegeln och ser hela ögonbrynet – då är det rätt färgat. Jag lät nog min färg sitta lite för länge – men jag kallar det krigsmålning inför Nordic Military Training….

* Raka/vaxa. Allt ska bort så att man kan springa snabbare. Som en simmare liksom. Tips: Glöm inte buskarna på stortårna!

* Peeling. Efter långpass har man egentligen en naturlig skrubb i ansiktet i form av torkad svett (salter), men vi bytte mot the real stuff ”Jordgubb och grädde” för den som kände sig skitig. ”Antistress Mudd mask” och ”Gel invisible” för den som var gammal och ville se superung ut.

>Den Viktiga Vilan

* Hårinpackning. Ett måste. Om jag bara gör en hästsvans när jag springer har jag ett fågelbo á la Kristina Lugn när jag kutat klart. Har jag flätor är de genomsura och hårda av salter. Alltså var dyr, skön inpackning mumma! Nu har vi Skandinaviskt svallande, tjockt hår som böljar över ryggen och luktar… typ timotej! Eller nåt.

>Den Viktiga Vilan>Den Viktiga Vilan

>Den Viktiga Vilan>Den Viktiga Vilan
Jag har alltid undrat vad den där gröna plastgrejen i sushin är – nu vet jag vad man använder den till!

Givetvis följde vi instruktionerna till punkt och pricka och avslutade med sushi och vitt vin. En grym kväll som kommer att upprepas. För det blir ju en del mil i löpardojjorna så både fötter, ben och övriga kroppen behöver tas om hand. Någon som är sugen att haka på nästa gång?