>Träningskompisar sätter guldkant på passen!

>Delad glädje är dubbel glädje!Lördagen innebar core och BodyJam med Lilla Duktig. Vi brukar ha grymt kul när vi tränar i grupp, det blir en del high 5 mellan låtar och ett och annat fult knep att få den andre att börja garva. Många tycker förmodligen att vi är rejält barnsliga. Men ack vad skoj vi har.

Igår när det var som kämpigast på Sit-upsdelen och magen krampade visade Lilla Duktig båda långfingrarna. Jag kontrade med barnsliga råttsvansar.

Efter den tuffa träningen gick vi till Löplabbet på S:t Eriksgatan, jag tänkte köpa mig en ful löparkeps. Det var bara två kunder i butiken och tre personal. En tjej kom snabbt fram och frågade om vi behövde hjälp?

”Jo”, svarade jag. ”Det är så att jag ska springa maraton nästa lördag och har hittills tränat i mina Aerobicsskor. Men de ger så fruktansvärd värk i benen så jag tror jag behöver riktiga löparskor.”

Killen i kassan som hjälpte en annan kund gjorde stora ögon. Tjejen tvekade och sa ”Det kanske vore bra det”. Det bara osade ”SUCK” från personalen.

Sen kunde jag inte hålla mig för skratt längre, och bekände färg. Jag ville bara ha den fula, vita Craftkepsen. Tjejen berättade att det fanns Blåbär som kom 5 minuter före stängningsdags samma dag som Midnattsloppet går, för att köpa den totala utrustningen, och sedan springa senare på kvällen, i tron om att ett par dyra, riktiga löparskor gör dem snabbare.

Men så är det väl? Jag tror stenhårt på att varje investerad tusenlapp på Löplabbet och Runners Store har gjort mig snabbare. Och så lite träning på det också förståss.

Idag är det fullspäckat schema med två fotbollsmatcher för Alex plus ett tårtkalas. Benen vill gärna ta ett lugnt varv runt Kungsholmen, så det tänkte jag göra sent ikväll. Nån som vill hänga med och dela upplevelsen?